Gyventojas stabdo viso namo renovaciją | kl.lt

GYVENTOJAS STABDO VISO NAMO RENOVACIJĄ

Klaipėdos Kretingos gatvėje daugiabutį renovuojantys specialistai susidūrė su neregėtu dalyku – meistrai negali pabaigti langų apdailos buto viduje dėl jame tvyrančio nenusakomo tvaiko. Savivaldybės valdininkai stebisi, kaip šios problemos lig šiol neiškėlė šalia gyvenantys kaimynai.

Klaipėdos Kretingos gatvėje daugiabutį renovuojantys specialistai susidūrė su neregėtu dalyku – meistrai negali pabaigti langų apdailos buto viduje dėl jame tvyrančio nenusakomo tvaiko. Savivaldybės valdininkai stebisi, kaip šios problemos lig šiol neiškėlė šalia gyvenantys kaimynai.

Atsisako dirbti

Kretingos gatvėje namą renovuojantys darbininkai savo brigadininkui paskelbė ultimatumą, kad nė nepradės langų apdailos viename šio daugiabučio bute dėl neįmanomos smarvės.

"Dar kai langus keitė, buvo kažkokia ventiliacija, o dabar reikia daryti apdailą, dirbti bute užsidarius yra neįmanoma. Du vyrai pamėgino, vos pabuvę kelias minutes tame bute – apsivėmė, kiti atsisako ten net užeiti. Ką man daryti? Tokių dalykų dar nesame matę, o kiek jau namų renovavome. Guli bute neįgalus žmogus ir švinksta. Ir jo gaila, ir savo žmonių gaila. Bet mes darbus turime pabaigti jau šią savaitę, nes laikas spaudžia", – dėstė apdailininkų grupės vadovas Antanas.

Pasak darbininkų, jie nesupranta, kaip kaimynai visa tai pakenčia, juk smarvė tvyro ir laiptinėje. Tą patį patvirtino ir daugiabučių savininkų bendrijos "Bavarija" pirmininkė Živilė Jovaišienė.

"Sudėtinga situacija, žmogus gyvena vienas, beveik nepaeina, tačiau mėgsta išlenkti taurelę. Kai kada gamtinius reikalus atlieka ir laiptinėje. O jo butas visai pradvokęs šlapimu, labai gaila šalia gyvenančių kaimynų su mažamečiais vaikais, juk jie kenčia nuo tokių dalykų. O į globos namus važiuoti jis atsisako", – tikino bendrijos pirmininkė.

Smarvė – ne problema?

Kai šio žmogaus problemos išaugo į viešas, tai yra, kai statybininkai nebegali pabaigti namo renovacijos dėl bute tvyrančios smarvės, čia apsilankė ir Klaipėdos viešosios tvarkos skyriaus specialistai.

"Tokių jautrių statybininkų man dar neteko sutikti. Tvaikas tame bute tikrai labai stiprus, bet jį galima išvėdinti pradarius langą. O butas pakankamai tvarkingas, kaip išsiaiškinome, tą senolį prižiūri kažkokia geros širdies moteris. Bet jis pusiau neįgalus, visai nieko negirdi, nesiorientuoja aplinkoje, tiesiog guli lovoje, ir viskas, akivaizdu, kad jam reikalinga pagalba", – po apsilankymo probleminiame bute sakė Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Tačiau jis pripažino, kad tame bute pats ištvėrė ne daugiau keliolikos sekundžių, esą "amoniakas vis dėlto paralyžiuoja" plaučius.

Uždaras ratas

Savivaldybės valdininkai stebisi, kad šios problemos lig šiol nekėlė šalia gyvenantys senolio kaimynai. Miesto administracija nėra gavusi nė vieno skundo dėl nevalyvo žmogaus gyvenimo būdo, todėl niekas jo likimu iki šiol ir nesirūpino. Tačiau tokie reikalai greitai nesprendžiami.

"Labai ilgas sprendimas. Inspektoriai turi įvertinti būsto sanitarinę būklę, žmogų įspėti dėl higienos taisyklių nesilaikymo. Paskui reikės ieškoti giminių ir artimųjų, kurie galėtų prižiūrėti tą žmogų, jei jis nebepajėgus pats susitvarkyti. Tada pranešime Socialinės paramos skyriui, kad tvarkytų socialinius klausimus", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė.

Dienraščio duomenimis, pas šį vienišą senolį Socialinio paramos skyriaus darbuotojai turėtų apsilankyti jau šiandien, tačiau klausimas, ar jis sutiks priimti siūlomą pagalbą. Jei žmogus atsisakys, viskas liks kaip buvę.

GALERIJA

  • M.Poimanskis ironizavo, kad tokių jautrių statybininkų jam dar neteko sutikti.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Jo

Labai daug klausimu šiam butiu.

bredas

nesuprantu,jai zmogus nesiorentuoja aplinkoje kaip gavo jo sutikima renovacijai,kas mokes uz ta renovacija,jai kaskokia moteris ateina kaip ji ten tvarkosi,kodel socdarbuotojos nepadeda sitam zmogui ir is kur toks nesiorentuojantis gauna svaigalu

e

kam ta lifta pajungt , kad darbininkai ap...tu ir greit sugadintu ., juk dar vamzdynus nesutvarke ir..tt. Sportas sveikata , daugiau judekite :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS