Himną giedosime aikštėse, mariose ir ant molo | kl.lt

HIMNĄ GIEDOSIME AIKŠTĖSE, MARIOSE IR ANT MOLO

„Tautiškos giesmės“ giedojimas Valstybės dieną vis labiau įsišaknija mūsų šalies piliečių sąmonėje. Klaipėdoje liepos 6-ąją 21 val. kviečiama drauge giedoti keliose vietose.

Mindaugo karūnavimo dieną „Tautiška giesmė“ suvienija bet kurių pažiūrų piliečius.

Svarbiausia tradicijos dalis – sugiedoti giesmę 21 val. Lietuvos laiku.

Šiemet Klaipėdoje tikimasi didžiausio klaipėdiečių susibūrimo Teatro aikštėje, kur nuo 20 val. koncertuos Martynas Kavaliauskas, o po himno giedojimo ant scenos lips jaunimo pamėgta grupė „FC Baseball“.

Tuo pačiu metu Dangės krantinėje prišvartuotame Lietuvos jūrų muziejaus padaliniu virtusiame kariniame laive „Sūduvis“ himną giedos muziejaus darbuotojai. Tai yra sena tradicija, anksčiau muziejininkai giedodavo kur kas mažesniame savo laivelyje – kurėne.

„Tuos, kam patinka mūsų patriotinis nusiteikimas ir pats objektas, kviečiame giedoti drauge. Jei ne ant laivo denio, tai ant krantinės. Svarbu – bendrystė“, – kvietė Lietuvos Jūrų muziejaus Kultūros komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vedėja Nina Puteikienė.

Dar romantiškiau turėtų atrodyti bendras himno giedojimas ties Šiauriniu molu.

Ant molo gros karinių jūrų pajėgų orkestras, o drauge su muzikantais giedantiems žmonėms atitars atplaukusieji keltu iki jūrų vartų.

Liepos 6-ąją 20.30 val. klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami į keltą „Nida“, kuris išplauks iš senosios perkėlos. Pakeliui ant kelto denio koncertuos Valstybinio Klaipėdos muzikinio teatro solistė Beata Ignatavičiūtė ir Klaipėdos brass kvintetas.

Prieš 21 val. keltas priplauks prie Šiaurinio molo ir juo plaukiantys žmonės drauge su krante stovinčiais trauks „Lietuva, Tėvyne mūsų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Vatnykas tipiškas

Aš ne koks gaidys, kad giedočiau. Man tai neįdomu.

AK

Liuks kelte buvo!

čia dirba būrelis kaZapinių

trolių,visuose straipsniuose šikaliojasi nabagai,galvoja ,kad daro įtaką lietuviams..Optimistai,cha...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS