Į Klaipėdą skautai atvežė Betliejaus ugnį | kl.lt

Į KLAIPĖDĄ SKAUTAI ATVEŽĖ BETLIEJAUS UGNĮ

Penktadienį į Klaipėdos rotušę skautai atvežė Betliejaus taikos ugnį, uždegtą nuo žibinto Jėzaus gimimo grotoje (Betliejuje). Iki pat Šv. Kalėdų įvairių skautiškų organizacijų atstovai kartu su Lietuvos lenkų harceriais dalins žvakeles su Betliejaus ugnimi įvairiausiose vietose: bažnyčiose, ligoninėse, globos namuose, kalėjimuose, mokyklose, geležinkelio stotyse, aukščiausiose šalies valdžios institucijose.

Penktadienio rytą skautai tradiciškai į uostamiestį atgabeno Betliejaus taikos ugnį. Akcija siekiama, kad ugnis apkeliautų visą Lietuvą ir įžiebtų tikėjimą, viltį, ramybę bei taiką žmonių širdyse.

„Liespna skautams yra išgyvenimo ir džiaugsmo šaltinis. Šiuo atveju, ugnies simbolika paskatina mus atsigręžti į Betliejų, į ten gimusį kūdikėlį Jėzų, kad šiltomis akimis akimis su liespna širdyje mes jį priimtume ir saugotume“, – kalbėjo Betliejaus ugnį į Klaipėdą atvežusi jaunoji skautė.

Šiemet tarptautinės akcijos šūkiu tapo žodžiai „Taikos ugnis – vienijanti įvairovę“.

Betliejaus ugnis – gražus geras dvasingas ženklas.

„Betliejaus ugnis – gražus geras dvasingas ženklas. Klaipėdoje pastarosiomis dienomis tokių ženklų buvo ir daugiau. Ketvirtadienį į Marijos Taikos Karalienės bažnyčią atgabentos Šv. Antano Paduviečio relikvijos. Svarbu, kad tie dvasingi ženklai taptų ir gerais darbais, nuoširdžiu bendravimu, pasitikėjimo, meilės, vilties, tarpusavio supratimo simboliu“, – iš skautų priėmęs Betliejaus ugnį, kalbėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Betliejaus taikos ugnies idėja kilo dar 1986 m. Austrijoje, vykdant socialinę paramos akciją „Šviesa tamsoje“.

(Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Jau daugiau nei 30 metų, artėjant Šv. Kalėdoms ypač pasižymėjęs vaikas iš Austrijos keliauja į Palestiną ir Betliejuje uždega žvakę, pargabena ją į Austriją, o iš ten ugnis pasklinda po beveik visą Europą, Amerikos ir Australijos žemynus.

Šių metų ugnies nešėju išrinkta 11 metų mergaitė, Raudonojo Kryžiaus atstovė, kuri ir įžiebė ugnį nuo žibinto Jėzaus gimimo grotoje Betliejuje.

Nuo 1995 m. kasmet Betliejaus taikos ugnį Lietuvos jaunimas perima iš kaimynų Suvalkų harcerių.

„Į Lietuvą Betliejaus ugnis šiemet pakliuvo dviem būdais – iš Lenkijos atvežta traukiniu ir taip pat iš Lenkijos atplukdyta skautų buriniu laivu gruodžio 18 dieną. Tą pačią dieną atvyko Latvijos kunigai, kurie Betliejaus ugnį pasiėmė į Latviją. Šią ugnį mes skleisime visoje Lietuvoje. Traukiniu atvykstant į Klaipėdą Betliejaus liepsnelės liko visuose pakelės miestuose“, – pasakojo Europos skautas Darius Baleika.

GALERIJA

  • Į Klaipėdą skautai atvežė Betliejaus ugnį
  • Į Klaipėdą skautai atvežė Betliejaus ugnį
  • Į Klaipėdą skautai atvežė Betliejaus ugnį
  • Į Klaipėdą skautai atvežė Betliejaus ugnį
  • Į Klaipėdą skautai atvežė Betliejaus ugnį
  • Į Klaipėdą skautai atvežė Betliejaus ugnį
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

oo

..gal nereikėjo...

Gampas

Pagonys.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS