Į renginius uostamiestyje – su Klaipėdos rajono gyventojo kortele | kl.lt

Į RENGINIUS UOSTAMIESTYJE – SU KLAIPĖDOS RAJONO GYVENTOJO KORTELE

Klaipėdos miesto ir Klaipėdos rajono savivaldybės bendradarbiauja įvairiose srityse – ruošiama tvarka, kuri leis Klaipėdos rajono gyventojams gauti nuolaidų lankantis uostamiestyje vykstančiuose renginiuose.

Tam reikės tik vieno dalyko – pasinaudoti rajono gyventojo kortele ir mobiliąja programėle.

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdyje tarybos nariams pristatyti skaičiai, kiek maždaug biudžetui kainuodavo pačių klaipėdiečių noras lankytis renginiuose.

Per tris praėjusių metų ketvirčius Klaipėdos savivaldybė už miestiečių nuolaidas kultūriniams renginiams sumokėjo 1,4 tūkst. eurų.

Klaipėdiečio kortele pernai per šį laikotarpį pasinaudojo 370 miestiečių.

Klaipėdiečio kortelė suteikia 25 proc. nuolaidą renginių bilietams.

Kiek Klaipėdos rajono gyventojų norėtų naudotis tokioms nuolaidomis, tiksliai nežinoma.

Tačiau teigiama, kad iš rajono į uostamiestį atvyksiantys žmonės po renginių lankytų kitas įstaigas, pietautų restoranuose ar kavinėse ir taip skatintų vidinį turizmą.

Jei tvarka bus patvirtinta, rajono gyventojai galės pigiau lankytis tose kultūros įstaigose, kurių steigėja yra Klaipėdos miesto savivaldybė – Kultūros centre Žvejų rūmai, Klaipėdos koncertų salėje ir Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre.

Klaipėdos rajono savivaldybė įsipareigoja suteiktas nuolaidas kompensuoti iš savo biudžeto.

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas siūlymams pritarė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tai

Kur tada Klaipėdiečiu išskirtunumas?:) Na Ch.uju verteli? Na taip tukstančiams psedo neringiškiu net keltas nemokamas ir be eiles. O mes Klaipedski pastovesim nuošaly:) Tfu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS