I. Simonaitytės bibliotekai – nauja kompiuterinė įranga: atnaujins darbo vietas | kl.lt

I. SIMONAITYTĖS BIBLIOTEKAI – NAUJA KOMPIUTERINĖ ĮRANGA: ATNAUJINS DARBO VIETAS

Nacionalinė M. Mažvydo biblioteka visoms šalies savivaldybėms turėtų perduoti kompiuterius, belaidžio ryšio prieigos įrenginius, spausdintuvus, projektorius, kitą informacinių technologijų ir programinę įrangą, kurios bendra vertė – beveik 2,6 mln. eurų. Ši įranga pasieks ir Klaipėdos apskrities viešąją I.Simonaitytės biblioteką.

Bibliotekos direktorė Laura Juchnevič teigė, kad pagal šią programą lankytojams bibliotekose yra atnaujinamos darbo vietos.

"Pagal tarptautinius ir nacionalinius projektus mes nuolatos gauname naujos įrangos. Pastarąjį kartą prieš porą metų gavome programinės įrangos, kompiuterių ir planšetinių kompiuterių. Tos priemonės atnaujinamos nuolat. Skaitytojai pas mus bibliotekoje tikrai turi gerai įrengtas darbo vietas, deja, pagal šiuos projektus finansavimas neskiriamas darbuotojų darbo vietoms atnaujinti", – pastebėjo L. Juchnevič.

Kompiuterių  atsiras ne tik pas mus, bet ir mažesniuose miestuose, kaimiškose bibliotekose, filialuose. Tai – didelis postūmis į priekį.

Esą darbuotojams taip dažnai jų kompiuterinė įranga nėra atnaujinama.

Ir tai jau tampa problema, kuri ypač išryškėjo per karantiną, kai darbuotojai turėjo dirbti iš namų, o bibliotekos vadovai sunkiai galėjo jiems rasti namie tinkamos dirbti kompiuterinės įrangos, nešiojamųjų kompiuterių, planšečių.

"Darbuotojams skirtos kompiuterinės įrangos atnaujinimas galėtų būti intensyvesnis. Planuojant biudžetą, reikėtų labiau į tai orientuotis. Jei jau bibliotekos skaitytojus ir lankytojus moko kompiuterinio raštingumo, pirmiausia reikėtų pasirūpinti ir bibliotekininkų darbo vietų atnaujinimu. Šį kartą nauja įranga irgi bus skirta skaitytojams, o ne darbuotojams", – kalbėjo L.Juchnevič.

Nauja kompiuterinė įranga bus įdiegta edukacinėje erdvėje ir bendrojoje bibliotekos skaitykloje, kur skaitytojai galės prieiti prie viešos interneto prieigos taškų.

"Projektas tikrai vertingas. Ir tų kompiuterių  atsiras ne tik pas mus, bet ir mažesniuose miestuose, kaimiškose bibliotekose, filialuose. Tai – didelis postūmis į priekį", – teigė I. Simonaitytės bibliotekos vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS