Į talką susirinkę senjorai: parodėme kitiems pavyzdį | kl.lt

Į TALKĄ SUSIRINKĘ SENJORAI: PARODĖME KITIEMS PAVYZDĮ

Velykų laukiantys senjorai visų miestiečių labui padirbėjo iš peties. Vakar nuo pat ryto susirinkę prie Bendruomenės namų, įsikūrusių Debreceno g. 48, čiupo įrankius ir išskubėjo tvarkyti netoliese esantį parką bei pėsčiųjų taką. Nors talka truko ilgiau negu tris valandas, ji neprailgo.

Talkininkams nepritrūko nei geros nuotaikos, nei energijos, o į pagalbą buvo atskubėję ir mažieji klaipėdiečiai.

Ne tik apsišvarinome, bet ir atšventėme.

"Sekėsi išties gerai. Negalvojome, kad turėsime šitiek daug šiukšlių. Jų pririnkome apie 20 maišų. Tačiau apsišvarinome, įkėlėme inkilėlius, velykiškai pasipuošėme šaką, pasidengėme stalą, atsigėrėme arbatos ir vėl kibome į darbą. Labai noriu pagirti vaikus. Vos tik pradėjome dirbti, iš Martyno Mažvydo mokyklos atskubėjo mums padėti ketvirtokai. Noriai rinko šakas, lapus. Tikri šaunuoliai", – džiaugėsi Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacijos prezidentė Valerija Miliauskienė.

Senjorų pavyzdžiu pasekė penki berniukai ir viena mergaitė. Minėtoje mokykloje šie vaikai mokosi ketvirtoje klasėje.

Iš viso į pavasarinę talką susirinko apie 50 žmonių. Jie ne tik švarino aplinką, bet ir kabino inkilus paukščiams.

Valerija Miliauskienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Parodėme kitiems pavyzdį. Mūsų buvo nemažai, smagiai pabendravome, susidraugavome. Užsiregistravo apie 40 žmonių, bet skaičius tikrai siekė 50. Kiti prisijungė kiek vėliau. Nevertėme žmonių, padėjo, kiek galėjo. Ne tik apsišvarinome, bet ir atšventėme. Nuotaika – labai gera. Visi patenkinti. Pakabinome ir devynis inkilus, ant jų užklijavome asociacijos lipdukus", – pasakojo V.Miliauskienė.

Pašnekovė juokavo, kad talka prasidėjo dar neišaušus sutartai valandai ir nespėjus pasakyti sveikinimo žodžių.

"Niekas nieko nelaukė", – šmaikštavo asociacijos prezidentė.

Asociacijos nariai jau ruošiasi artėjančiai Motinos dienai bei Dainų šventei. Planuoja ir vėl džiuginti klaipėdiečius ne tik šokiais, bet ir dainomis.

Talką organizavo kultūros centro Žvejų rūmų Bendruomenės namai. Dalyvavo Pagyvenusių žmonių asociacijos ir kiti bendruomenės kolektyvai.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

ALGIS

Žurnaliūgos , baikit skurdint lietuvių kalbą , NE SENJORAI , O PENSININKAI .

pensininkė

kai valdžia organizuoja talką DAROM tai gerai o kad senjorai susiorganizavo pašvarinti aplinką tai lenininė talka gėdos reikia turėti tam komentatoriui, tik man įdomu jei visi tvarkingi iš kur tų šiukšlių tiek kad vis renkam renkam o jų yra ir yra gal trūksta kultūros "NEŠIUKŠLINK'

Moralinis skurdas

ir valdantys valdžiagyviai tik tam skiria pinigo ir duoda leidima? Geriau suruoštu kokia gegužine ar parko švente su alum.Dabar arba karas ukraina arba va subotnyks. Daugiau nieko
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS