Į uostamiestį po šalto ciklono atslinks šiluma | kl.lt

Į UOSTAMIESTĮ PO ŠALTO CIKLONO ATSLINKS ŠILUMA

Pajūrio gyventojams sinoptikai, kaip pasakoje, žada ir blogų, ir gerų žinių. Sekmadienį sulauksime nuo Norvegijos atplūsiančio arktinio ciklono su šalčiu. Jis gali nustebinti net sniego kruopomis. O nuo savaitės vidurio į mūsų kraštą veršis kitas, kur kas šiltesnius orus atnešiantis ciklonas iš vakarų.

Klasikinės bobų vasaros tikėtis nebeverta, šiemet rugsėjis ir spalio pradžia kompensavo šią netektį.

Jau šiandien anksčiau pabudę klaipėdiečiai galėjo pamatyti šarmą, termometrai ryte rodė vos 1–3 laipsnius šilumos. O dieną pūs silpnas rytų ir pietryčių vėjas, lietaus neturėtume sulaukti, įdienojus įšils iki 7–9 laipsnių.

Sekmadienio naktį vakarų ir pietvakarių vėjas stiprės iki 13 m/s, lis, oro temperatūra laikysis apie 5–7 laipsnius.

Klasikinės bobų vasaros tikėtis nebeverta, šiemet rugsėjis ir spalio pradžia kompensavo šią netektį.

Dieną sukils žvarbus šiaurės vakarų vėjas, gūsiais jo greitis sieks 16–19 m/s. Naktį prapliupęs lietus dieną gali tapti smarkus. Nakties ir dienos oro temperatūra nedaug tesiskirs ir neviršys 7 laipsnių šilumos.

Pirmadienį ciklonas stabtels pajūryje, naktį stiprokas vėjas dar siautės, dieną jis silpnės maždaug iki 16 m/s. Naktį numatomas lietus, dieną turėtų nedaug palynoti. Nakties temperatūra bus kiek aukštesnė nei išvakarėse – 5–7, dieną šils iki 8–10 laipsnių šilumos.

Antradienis laukiamas kur kas malonesnis, priartės šilumą nešantis ciklonas. Naktį vakarų vėjas nurims, dieną pūs iš pietų ir pietvakarių 8–12 m/s siekiantis vėjas. Diena turėtų būti giedra, šiltoką naktį pakeis dar malonesnė diena, termometrai rodys10–12 laipsnių šilumos.

Trečiadienį turėtų dvelkti nestiprus pietų vėjas, naktį gali silpnai palyti, dieną kritulių nelaukiama, oras dieną šils iki 11–13 laipsnių šilumos.

Gražus bus ir ketvirtadienis, vėjo greitis neviršys 8–13 m/s, tik naktį tikėtinas silpnas lietus, diena bus giedra, naktis nebus šalta – 8–10, dieną – apie 12–14 laipsnių šilumos.

Panašūs orai turėtų išsilaikyti ir penktadienį, tik pietvakarių krypties vėjas gali sustiprėti iki 15 m/s, naktį nelis, dieną numatomi trumpi lietaus šuorai, naktis turėtų būti šilta – 9–11, dieną – apie 12–14 laipsnių šilumos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS