Ieškodamas gripo vakcinos klaipėdietis liko nustėręs: seselė pasakė, kad eičiau lauk | kl.lt

IEŠKODAMAS GRIPO VAKCINOS KLAIPĖDIETIS LIKO NUSTĖRĘS: SESELĖ PASAKĖ, KAD EIČIAU LAUK

Klaipėdietis, uostamiesčio gydymo įstaigose ieškojęs gripo vakcinos, liko nustėręs, kai buvo išprašytas iš vienos poliklinikos, pareiškus, kad vakcinų nėra.

Skiepijo tik medikus

"Spaudoje, televizijoje, per radijo laidas girdžiu, kad jau pats laikas skiepytis nuo gripo. Juk spalio pabaiga. Tačiau buvau nustebęs, kai vienoje poliklinikoje išgirdau, kad vakcinos Klaipėdoje nėra. Seselė net pyktelėjo, išgirdusi, ko atėjau. Pasakė, kad eičiau lauk, nes nėra nei mokamų, nei nemokamų vakcinų. Man keista, valdžios vyrai reklamuoja vakcinas, ragina skiepytis, o žmonėms jos iki šiol nėra pasiekiamos", – potyriais dalijosi klaipėdietis.

Valstybinės ligonių kasos Sveikatos priežiūros įstaigų aprūpinimo skyriaus vedėja Lina Reinartienė aiškino, kad gripo vakcinų, skirtų rizikos grupių asmenims skiepyti, poreikį Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centrui (ULAC) nurodė pačios sveikatos priežiūros įstaigos.

"Poreikis yra patvirtintas, gripo vakcinos nupirktos", – sakė L.Reinartienė.

Tačiau kodėl jų iki šiol nėra uostamiesčio poliklinikose?

"Pirmiausia gripo vakcinos buvo pristatytos greitosios medicinos pagalbos stotims, jos skirtos medikams skiepyti, taip pat didžiosioms gydymo įstaigoms, užsakiusioms didelį gripo vakcinų kiekį. Tris Klaipėdos gydymo įstaigas jau pasiekė 1,5 tūkst. gripo vakcinos dozių", – tikino Valstybinės ligonių kasos atstovė.

Nupirko 144 tūkst. dozių

Viešai skelbiama, kad daugiausia gripo vakcinų uostamiestyje yra užsisakiusi viešoji įstaiga Jūrininkų sveikatos priežiūros centras, pageidavusi net tūkstančio vakcinų.

320 vakcinų užsakė ir Klaipėdos senamiesčio pirminės sveikatos priežiūros centras. Įmonė "Mano šeimos gydytojas" pageidauja gauti virš tūkstančio vakcinų.

Ligonių kasa pranešė, kad gripo vakcinos Lietuvą pasiekė spalio 8 d. Atvežta 50 tūkst. keturvalentės gripo vakcinos dozių.

L.Reinartienės teigimu, privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis šių metų gripo sezonui ligonių kasos iš viso nupirko daugiau nei 144 tūkst. keturvalentės gripo vakcinos dozių už beveik 900 tūkst. eurų. Įsigyta beveik 13 tūkst. vakcinos dozių daugiau nei pernai.

Rajone – 750 vakcinų

"Likusi gripo vakcinų dalis Lietuvą turi pasiekti kitą savaitę. Klaipėdos rajono gydymo įstaigos šiuo metu yra gavusios 750 gripo vakcinos dozių", – į klausimą, kada uostamiesčio įstaigos gali tikėtis užsakytų vakcinų, atsakė L.Reinartienė.

Vakcina, kaip ir anksčiau, bus skiepijami rizikos grupių žmonės: 65 metų ir vyresni asmenys, nėščiosios, asmenys, gyvenantys socialinės globos ir slaugos įstaigose, taip pat sergantieji lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis, susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais. Taip pat kompensuojama vakcina skiepijami ir sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai.

Pernai iš nupirktų 131 738 sezoninio gripo vakcinos dozių buvo įskiepytos 129 096, tai yra 98 proc. nupirktos vakcinos kiekio.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

tam nesulaukusiam

Nu tai jei tavo poliklinikoje nėra to ko tau reikia, tiesiog persirašyk į kitą polikliniką. O šiaip nusipirkite Jūs tuos skiepus jei jau taip norite.

Nu ir keistuolis

Vaikšto po poliklinikas ir reikalauja kažkokių ten vakcinų. Nu tai paskambink ir pasiklausk. Kitas dalykas o tai ką su tokiu žmogum veikti kuris reikalauja to ko fiziškai poliklinika neturi? Tai ir belieka išprašyti lauk.

nesulaukiu gripo vakcinos

Į mano polikliniką Klaipėdoje iki šiol gripo vakcina neatkeliavo. Aš ne tik nustėręs, bet ir baisiai pasipiktinęs. Sveikatos draudimą moku jau 53 metus. RK pasakys – "laikas mirti". Dėkoju RK už patarimą. Gal pasinaudosiu. Vien iš mielaširdiškumo, kad RK būtų smagiau gyventi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS