Incidentas Smiltelės rinkimų apylinkėje: rinkėjas išvežtas su antrankiais | kl.lt

INCIDENTAS SMILTELĖS RINKIMŲ APYLINKĖJE: RINKĖJAS IŠVEŽTAS SU ANTRANKIAIS

Antrojo Seimo rinkimų turo balsavimą uostamiestyje sujaukė klaipėdietis, kuris atėjęs balsuoti, triukšmingai pareikalavo jį išbraukti iš rinkėjų sąrašų, kad esą nebūtų suklastotas jo parašas. Tvarkai palaikyti teko kviesti policiją. Įsisiautėjęs vyras susistumdė su ir pareigūnas, tad, surakinus antrankiais, jį teko išvežti į komisariatą.

Incidentas Smiltelės apylinkėje

Sekmadienį apie 11.30 val. į Reikjaviko gatvėje esančią Smiltelės rinkimų apylinkę atėjo rusakalbis klaipėdietis.

Maždaug 35-erių vyras, kaip vėliau paaiškėjo, buvo blaivus. Jis gana agresyviai pareikalavo komisijos narių, kad būtų išbrauktas iš rinkėjų sąrašų.

Liudininkų teigimu, klaipėdietis buvo nusiteikęs nebalsuoti, todėl, jo įsitikinimu, kad nebūtų suklastotas balsas, vyras reikalavo jį išbraukti iš rinkėjų sąrašų.

Komisijos nariai paaiškino, kad tai padaryti gali tik Vyriausioji rinkimų komisija, tada klaipėdietis ėmė plūstis pusiau lietuviškai, pusiau rusiškai.

Rinkimų apylinkėje dirbantiems komisijos nariams teko kviesti policiją.

Tačiau įsisiautėjęs rinkėjas nenurimo net iškvietus pareigūnus ir su jais susistumdė. Tad uždėjus antrankius, jis buvo išvežtas į komisariatą.

„Tai pirmas toks incidentas per visą mūsų darbo istoriją. Po viso šito komisijos nariai labai įbauginti, išsigandę. Labai nemaloni istorija“, – konstatavo Pajūrio rinkimų apygardos pirmininkas Mindaugas Zumas.

Kelyje pasimaišė šernas

Na o kitose Klaipėdos apylinkėse panašių incidentų kol kas nepasitaikė. Tiek Marių, tiek Baltijos apygardose rinkimai vyksta ramiai ir sklandžiai.

Tai pirmas toks incidentas per visą mūsų darbo istoriją.

Nusiskundimų iki šiol nebuvo, tik – keli atvejai, kai čia panoro balsuoti rinkėjai iš kitų apygardų, tačiau tokių galimybių tikrąją rinkimų dieną nebėra, bet žmonės pretenzijų nereiškė.

Tiesa, sekmadienio rytą 15 minučių darbą pradėti vėlavo Danės rinkimų apygarda, kurios komisija įsikūrusi savivaldybės patalpose, Liepų gatvėje.

„Ryte atėję radome savivaldybės duris užrakintas. Apsaugos darbuotojas vėlavo, kaip vėliau paaiškėjo, pakeliui jis automobiliu numušė šerną, todėl ir susivėlino. Štai kokių dalykų pasitaiko“, – šypsojosi Danės rinkimų apygardos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

Gargžduose – kandidato automobilis

Rinkimų dieną incidentų nebuvo ir Mėguvos apygardoje, kur balsavo Palangos ir Kretingos rinkėjai.

Tačiau Gargžduose paties išsikėlusio kandidato Petro Gražulio politine reklama apklijuotas automobilis sekmadienio rytą esą vis migravo po miestą.

Gargždų rinkimų apygardos pirmininkas Zigmas Bitinas patikino, kad policija gavo informaciją, kad šio kandidato reklaminė mašina palikta prie didžiojo prekybos centro.

„Pirmajame rinkimų ture abu mūsų pretendentai (taip pat ir konservatorė Rasa Petrauskienė – A.D.) buvo pagauti į bažnyčią atvažiavę ir šalia jos palikę savo automobilius su reklaminiais užrašais. Rinkimų dieną aprašinėtomis mašinomis važinėti negalima. Abu jie tada buvo pamokyti, o dabar, tikiuosi, laikysis tvarkos“, – kalbėjo Z.Bitinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Kaunietis

Manau patikrinti ar nepabalsavo už neatvykusius galima nesunkiai, patikrinti galima visus pagal adresą,jeigu yra telefonas,paskambinus.O reikalavimas buvo visai žmoniškas,nes ir man norėjosi ne vieną karta patikrinti, ar nebalsavo už nebalsavusi.Suklastoti parašą , užpildyti biuletenį visai nesudėtinga ir turėsi kokį nori rinkimų rezultatą.Manau, kad ši kartą taip ir buvo.Tikrai, kauniečių dauguma nebalsavo už konservatorius ir Kaunas nemėgsta jų. Labai keista, kaip galėjo laimėti Konservatoriai ,labai keista.

Vika

Pirmame balansavimo ture balsavo mažiau kaip 50%lietuvos piliečių, tokio balsavimo neturejo užskaityti,turėjo būti pripažinta neįvykusi balsavimu. ĮDOMU ,KIEK %, PILIEČIŲ BALSAVO ANTRAM BAKSAVIMO TŪRE???? Jeigu nebuvo 50 +1 piliečių balsų, neturi būti užskaityti įvykusiais seimo rinkimais.Kodėl neskelbiama % , kiek piliečių balsavo????

rasike

o raseles visas rajonas mirgejo nuotraukom . kur tik sakryza visur rasikes foto. slykstu ........
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS