Informacija klaipėdiečiams: turgaus prekiautojams – kompensacijos | kl.lt

INFORMACIJA KLAIPĖDIEČIAMS: TURGAUS PREKIAUTOJAMS – KOMPENSACIJOS

Turgaus prekiautojai, prekiavę ne maisto produktais, jau gali teikti paraiškas vienkartinėms kompensacijoms. Dėl karantino nukentėjusiems asmenims Vyriausybė pažadėjo skirti po 300 eurų. Klaipėdoje žmonių, turinčių teisę į šią išmoką, gali būti arti tūkstančio.

Vyriausybei patvirtinus turgavietės mokesčio kompensavimo tvarką, pagal kurią turgavietės prekiautojai galės gauti vienkartinę 300 eurų pagalbą, nuo vakar, kovo 8 d., jau galima teikti paraiškas.

Tai reikėtų padaryti iki birželio 1 d. Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) sistemoje „Mano VMI“.

Prieš skiriant paramą bus tikrinama, ar turgaus prekiautojai nuo 2020 m. rugsėjo 1 d. iki gruodžio 16 d. buvo įgiję verslo liudijimą arba įregistravę individualią veiklą, yra pateikę metinę pajamų deklaraciją už 2019 m. ir ar jie atitinka kitus nustatytus reikalavimus.

Vienas prekiautojas galės gauti vieną kompensaciją nepriklausomai nuo turimų prekyviečių skaičiaus.

Paramai Vyriausybė skyrė 2 mln. eurų – jų turėtų pakakti 6,67 tūkst. prekybininkų paremti.

Kompensacijos dydis nustatytas atsižvelgiant į tai, kad viena turgavietės prekybos vieta mėnesiui vidutiniškai kainuoja 155 eurus.

Naujausiais VMI duomenimis, Klaipėdos mieste nuo 2020 m. rugsėjo 1 d. iki gruodžio 16 d. (bent vienai dienai) individualią veiklą pagal pažymas „Mažmeninė prekyba kioskuose ir prekyvietėje“, „Tekstilės, drabužių ir avalynės mažmeninė prekyba kioskuose ir prekyvietėse“, „Kitų prekių mažmeninė prekyba kioskuose ir prekyvietėse“ vykdė 198 gyventojai.

O verslo liudijimus „Prekyba tik ne maisto produktais“, „Prekyba“ ir „Audiovizualinių kūrinių ir (arba) fonogramų bet kokiose laikmenose platinimas (prekyba arba nuoma)“ turėjo įsigiję 686 žmonės.

Taigi iš viso – 884 gyventojai.

VMI atkreipė dėmesį, kad, norint gauti kompensaciją, būtina atitikti nustatytas sąlygas.

Tad klaipėdiečių, kurie galės pasinaudoti šia Vyriausybės skirta kompensacija, skaičius gali būti mažesnis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pensininkas

Mano draugas bandė parduoti dviratį, mokėjo centus turgui, bet nepardavė. Dėl koronės dviratis surūdijo, ar galima tikėtis kompensacijos?

Degutas

Kada prekyboje bus knyga "Klaipedos miesto istorija"? Ir kokia kaina? Jau menesi zada, niekaip nepasirodo. Bardakas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS