Išaugus degalų kainoms klaipėdiečiai vis dažniau renkasi paspirtukus: ar tikrai sutaupo? | kl.lt

IŠAUGUS DEGALŲ KAINOMS KLAIPĖDIEČIAI VIS DAŽNIAU RENKASI PASPIRTUKUS: AR TIKRAI SUTAUPO?

Šokiruojančiai išaugus degalų kainoms, uostamiesčio gyventojai jau renkasi pigesnes susisiekimo alternatyvas – elektrinius paspirtukus ir viešąjį transportą. Kuris pasirinkimas pigesnis ir saugesnis, parodys laikas.

Atšilus orams, Klaipėdoje nemažai gyventojų vis dažniau renkasi elektrinius paspirtukus – kaip pigesnę ir patogesnę susisiekimo alternatyvą.

Vis dėlto Lietuvoje kilo ne tik degalų, bet ir elektros kainos.

Įkrautas standartinis elektrinis paspirtukas gali nuvažiuoti apie 25 km, o tai nėra labai didelė distancija uostamiestyje.

Tad gyventojai netolimam susisiekimui renkasi ir šią transporto priemonę.

Naudojantis vieno populiariausių nuomos punkto paspirtuku, kelionė, nesiekianti 5 kilometrų, kainuoja 3,66 euro.

Tai yra 10 kartų brangiau, nei sumoka studentas ar moksleivis už tokią pat kelionę miesto autobusu.

Klaipėdoje paspirtukus nuomojamasi dažniau pramoginiam pasivažinėjimui nei būtinam susisiekimui.

Todėl Klaipėdoje paspirtukus nuomojamasi dažniau pramoginiam pasivažinėjimui nei būtinam susisiekimui.

Paspirtukus nuomojančios firmos atstovas pastebėjo, kad ir paspirtukininkams galioja Kelių eismo taisyklės ir jie ant šio įrenginio privalo stotis visiškai blaivūs.

"Būtent penktadienis yra ta diena, kai klientai pasirenka paspirtuką, kaip pigesnę ir greitesnę susisiekimo alternatyvą judėti mieste, neįvertinę, ar visgi gali tai daryti, todėl primename, kad taikome nulinę toleranciją savo klientams", – feisbuko paskyroje vairuotojų blaivumo būtinybę pabrėžė paspirtukų nuomos firmos atstovas.

Tad, pasirinkus tokią transporto priemonę, reikėtų įvertinti savo būseną, nes priešingu atveju gresia atsakomybė.

Tie uostamiesčio gyventojai, kurie nevažinėja nei automobiliais, nei paspirtukais, suprantama, naudojasi viešuoju transportu, kuris Klaipėdoje iki šiol yra populiarus.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

O aš

Turiu automobili paspirtuku ir dviračiu. ir KT apsa nauduoju. Tad kur noriu kada noriu ir su kuom noriu.

Vot tep.

Pasispirk ir trenkis savo galva į sieną, 90 procentų darbuotojų važinėja darban atstumais nu 10 iki 40 km į vieną pusę, o kaip kas dar daugiau, grįžtant dar aibė buitinių reikalų taip kad spardykitės tie vienetiniai paspistukininkai džiaukitės sustojusia savo evoliucija ir ekonomikos stabdymu.

S.S.S.

jeigu tik asmeniškai į darbą ir atgal tai taip sutaupo. Bet ir tai tik geru oru. O jeigu pakeliui reikia į parduotuvę ar vaikus į darželį nuvežti ir parsivežti tai nei su paspirtuku nei su dviračiu to nepadarysi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS