Išgąsdino greičio matuoklį pakeitęs įrenginys | kl.lt

IŠGĄSDINO GREIČIO MATUOKLĮ PAKEITĘS ĮRENGINYS

Greičio mėgėjai, Palangos plente iki šiol drąsiai skrieję pro anksčiau veikusį greičio matuoklį, šiame kelyje jau spaudžia stabdžius. Daugybė vairuotojų kraipė galvas išvydę keistoką įrenginį ties "Ermitažo" prekybos centru.

Palangos kelyje, ties posūkiu į Jokūbavą, ant metalinio stovo atsirado kamera su keistu ekranu, primenančiu saulės bateriją.

Socialiniuose tinkluose klaipėdiečiai mikliai ėmė dalytis įtarimais, ar tik ne naujoviškas greičio matuoklis pasiekė Sudmantų kaime esantį stovą.

Aistras kurstė ir tai, jog praėjusios savaitės pabaigoje miestiečiai regėjo meistrus prie vadinamojo greičio matuoklio inkilo.

Įmonės "Fima", kurios matuoklis veikė iki šių metų vasario vidurio, atstovai aiškino, jog darbuotojai išmontavo kelyje stovėjusį greičio matuoklio korpusą ir stulpą.

"Viduje buvusi greičio matavimo įranga buvo išmontuota dar vasarį. Dėl naujų greičio matuoklių įrengimo planų reikėtų kreiptis į Lietuvos automobilių kelių direkciją", – tikino įmonės marketingo vadovė Jurgita Bukauskaitė.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos Tarptautinių ryšių ir komunikacijos ryšių su žiniasklaida specialistas Evaldas Tamariūnas ramino, jog naujasis įrenginys automobilių greičio tikrai nematuoja.

"Nurimkite, prašom. Svarbiausia, kad jis ne greitį matuoja. Tai – kelio būklės stebėjimo kamera, informuojanti apie kelio būklę. Daugiau tokių įrenginių yra ir kituose keliuose. Apie tai skelbiama tinklalapyje "eismoinfo.lt", – patikino atstovas.

Lietuvos keliuose veikę 139 stacionarūs greičio matuokliai buvo išmontuoti vasario viduryje, kai pasibaigė paslaugos teikimo sutartis, pasirašyta su įmone "Fima".

10 metų trukusi sutartis kainavo itin brangiai – 13,9 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Raimundas

Maksimalus leistinas greitis,maksimalus! Tai nereiškia kad 90 km/h reik ir važiuoti,jei man atrodo kad saugus greitis esant plikledžiui ar esant blogam matomumui yra 30 km/h tai aš ir važiuoju 30 km/h o ne 90 kas rašoma kelio ženkle. Tuo ir skiriasi dundukai nuo tikrų vairuotojų,skirtingai šifruoja kelio ženklus.

Martynas

Tiem kas sako vaziusim kaip priklauso tai ir vaziuokit kaip priklauso o ne 50zonoje velkas vos 30km/h, 90 zonoje vos 60km/h kiek tokiu keliuose sauguoliu kurie sukelia kaiptik avarine situacija. O kai kiti neapsikente lenkia tai jau keliu ereliai vadinami aisku as nekalbu apie tuos kurie laksto isizioje.

Mantas

Nebesvaikit su tuo 130km ten gal gera 10 15km atkarpa tera
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS