Įsibėgėjo sporto salės Pilies gatvėje griovimo darbai | kl.lt

ĮSIBĖGĖJO SPORTO SALĖS PILIES GATVĖJE GRIOVIMO DARBAI

Įsibėgėjo sporto salės Pilies gatvėje griovimo darbai. Jau nugriauta beveik trečdalis pastato. Kad nedulkėtų, darbininkai griuvėsius lieja vandeniu. Salė buvo avarinės būklės ir į ją investuoti neapsimokėjo. Jos vietoje bus praplėsta automobilių stovėjimo aikštelė, atsivers vaizdas į piliavietę.

Pastatas stovi visai šalia gatvės važiuojamosios dalies, tad darbininkai turi rūpintis, kad dulkių debesys netrikdytų eismo, todėl griuvėsiai nuolatos liejami vandeniu.

Šiuo metu jau nugriauta beveik trečdalis statinio. Darbininkai stengiasi atskirti ir išrūšiuoti jo metalines konstrukcijas nuo betono.

Prieš dešimtmetį miestui sporto salę Pilies g. 2A perdavė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Po rimtesnio remonto 2013-aisiais salę vėl pradėta naudoti, joje iki pat praėjusių metų lapkričio treniravosi ir varžėsi tinklininkai.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas teigė, kad sutvarkius teritoriją ketinama praplėsti greta esančią automobilių aikštelę.

Esą sporto salių miestui reikia, bet pastatas yra avarinės būklės, laiptinės siena buvo sutrūkusi, būtų reikėję keisti dujinį katilą, todėl nuspręsta statinį griauti.

Buvo teigiama, kad jei salė būtų buvusi geros būklės, niekas jos nebūtų griovęs.

Tačiau paskaičiuota, kad reikėtų tūkstančių eurų jos remontui, todėl ir nuspręsta neinvestuoti.

Nugriovimo darbai kainuos 270 tūkst., už tą pačią sumą bus praplėsta ir aikštelė.

Beje, salė turėjo didelį rūsį, kurį galbūt būtų buvę galima naudoti kaip slėptuvę, bet nuspręsta kitaip, nes rūsys buvo daug metų užsemtas vandens, nenaudojamas.

Keturių aukštų sporto salės pastatą nugriauti planuota iki šios vasaros pradžios, bet darbai nusitęsė vėluojant parinkti rangovą.

Aplinkiniams gyventojams kurį laiką teks laikinai susitaikyti su triukšmu ir dulkėmis, kurios kyla ardant konstrukcijas.

Teigiama, kad nugriovus pastatą atsivers vaizdas į piliavietę, bus išlaikytas teritorijos vientisumas, vieta taps patrauklesnė gyventojams ir miesto svečiams.

Greta esančios automobilių stovėjimo aikštelės plotas yra per 3 tūkst. kv. m, ją numatyta išplėsti dar 1,1 tūkst. kv. m.

Įrengus aikštelę, bus pasodinta kalninių pušelių. Kitų medžių atsisakyta, kad jie neužgožtų vaizdo į piliavietę.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

senis

senas laikas...

Ss

Už nugriovimą ,ketvirtis milijono nedaug,renovacijai 150 tūkstančių nerado,koktu nuopisos valdininkai,pasidomėkit ,kam priklauso griovimo įmonė

keturi komunarai

svarbiausia grauti o kad sporto saliu truksta nesvarbu ji buvo sovietinė,kas sovietinis ta griauti nes vienam piliečiui ir partijai alergija
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS