Įskaudino paštininkų sprendimas: netiksliai užrašius pašto kodą, siuntinys grąžintas į Vokietiją | kl.lt

ĮSKAUDINO PAŠTININKŲ SPRENDIMAS: NETIKSLIAI UŽRAŠIUS PAŠTO KODĄ, SIUNTINYS GRĄŽINTAS Į VOKIETIJĄ

Buvusi klaipėdietė, kurį laiką gyvenanti Vokietijoje, Kalėdoms į Lietuvą išsiuntė šventinį siuntinį. Tačiau moteris netiksliai užrašė gavėjo pašto kodą. Po beveik dviejų mėnesių dėl šios klaidos siuntinys sugrąžintas atgal į Vokietiją. Siuntėją labai užgavo toks Lietuvos pašto darbuotojų abejingumas.

 

Iš Vokietijos Granzės miesto keturių kilogramų siuntinys su knygomis ir kalėdinėmis lauktuvėmis į Lietuvą buvo išsiųstas pernai gruodžio 9-ąją.

Nejaugi Lietuvoje nebėra artimo meilės, ar žmonės nebežino, kad yra šventos Kalėdos, kad tą dieną ir menka dovanėlė sušildo mūsų artimųjų širdis?

Šių metų vasario 2 d., siuntėjos siaubui, jis sugrąžintas atgal į Vokietiją.

"Šlapias buvo net adresas ant siuntinio, nors buvau užklijavusi skaidrią plėvelę. Pasirodo, užrašiau negerą Vilniaus kodą, bet buvo užrašytas gavėjo telefonas ir adresas. Nejaugi Lietuvoje nebėra artimo meilės, ar žmonės nebežino, kad yra šventos Kalėdos, kad tą dieną ir menka dovanėlė sušildo mūsų artimųjų širdis? Ar abejingumo apsėstas žmogus nebeprisimena, kaip jis laukdavo Kalėdų Senelio? Negi meilė jau mus visus baigia apleisti?" – širdgėlą liejo buvusi klaipėdietė.

Bendrovės Lietuvos pašto atstovė patvirtino, kad siuntiniai paskirstomi pagal pašto kodus elektroniniu būdu.

Jei elektronika nurodytų duomenų neatpažįsta, ieškoma klaidos rankiniu būdu.

Galima manyti, kad, užfiksavęs neteisingą pašto kodą, kompiuteris siuntinį atmetė ir jis turėjo būti įvertintas darbuotojų.

Negi Lietuvą apėmė abejingumas, o žmonės pamažu tampa bejausmėmis mašinomis ir vykdo tik tai, ką jam liepė kažkur tupintis robotas?

Tačiau kodėl šiuo atveju nebuvo paskambinta siuntinio gavėjui, nors jo telefono numeris ant siuntinio buvo nurodytas, neaišku. Esą kiekvieną konkretų atvejį reikėtų tirti atskirai.

"Negi buvo sunku praėjus švenčių šurmuliui paskambinti gavėjui? Negi pradžiuginti žmogų nebėra džiaugsmas pačiam? Negi Lietuvą apėmė abejingumas, o žmonės pamažu tampa bejausmėmis mašinomis ir vykdo tik tai, ką jam liepė kažkur tupintis robotas? Siuntinį iš Lietuvos gavau vasario pradžioje, "Pakvietimą" paštininkė įteikė tiesiai į rankas. Nuėjau į paštą, užmokėjau 10 eurų, parsitempiau siuntinį namo ir apsiverkiau. Savijauta – kaip šlapio katino. Būti senu tikrai sunku šiame taip keistai "sumodernėjusiame" pasaulyje", – kalbėjo Lietuvos pašto darbu nusivylusi moteris.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

STEPAS

O buvo laikas kai mama gavo laišką kurio adresas buvo tik Šančiai ir vardas. Kai mama paklausė kaip šitaip įmanoma paštininkė atsakė Šančiai yra šančiai. o čia kas jūsu nežino.......

Parodija

Lietuvos paštas darbas- duobių duobė. Spauda" atvykta" po pietų, Po priekės grąžiniko- pavogto brangaus maudymuko- keliais apeinu :P... Pasityčiojimas iš paslaugos. Vokietijoje spaudą paštininkai prostatodu kartus per dieną, siuntinių niekas nevagia.

123

Betvarkė tame Lietuvos pašte. Ir mano vieną siuntinį grąžino į Anglija, o kitą į Suomija. Nevykelių kontora. Piemenys vadovauja. Vengiu šios įstaigos kaip velnias kryžiaus. Visiems kam galiu sakau, tik nesiųskit per Lietuvos paštą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS