Išnarpliotas painus tyrimas pasiteisino: Klaipėdos kriminalistai – geriausi sekliai | kl.lt

IŠNARPLIOTAS PAINUS TYRIMAS PASITEISINO: KLAIPĖDOS KRIMINALISTAI – GERIAUSI SEKLIAI

Klaipėdos apskrities policijos komisariato pareigūnai ketvirtus metus pripažinti geriausiais šalyje sekliais. Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai garbingą metų seklio titulą pelnė antrus metus iš eilės.

Sulaukė pagalbos

Kasmet, minint Kriminalinės policijos dieną, vyksta konkursas "Metų seklys".

Šįkart pirmosios vietos laureatais tapo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (Klaipėdos AVPK KPONTV) pareigūnai, išaiškinę itin painią ir būrio teisininkų karjerą pakirtusią bylą.

Jiems tai padaryti padėjo Imuniteto valdybos, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, Generalinės prokuratūros prokurorai.

Siekė nusimesti kaltę

Viskas prasidėjo tada, kai klaipėdiečiai susekė ir su įkalčiais sulaikė vieną stambų narkotikų platintoją.

Aiškindamiesi jo piktadarybes policininkai gavo patikimų žinių, kad, padedamas advokatų, įtariamasis ketina savo kaltę permesti niekuo dėtam benamiui narkomanui, kuris už nemenką pinigų sumą apsiėmė svetimą kaltę.

Bylos įrodymų klastojimas, fiktyvūs liudytojai, korupcija rankas susitepę advokatai, sudėtingos aukšto rango teisėjų papirkinėjimo schemos – tik dalis iššūkių, su kuriais teko susidurti tyrimo grupės pareigūnams.

Tęsdami sekimą pareigūnai sužinojo, kad per pasamdytus teisininkus pagrindinis įtariamasis planavo susidorojimą su Klaipėdos AVPK KPONTV viršininku ir net ėmėsi jį sekti.

Taip tyrimas ėmė plėstis, įtariamaisiais tapo ir du uostamiesčio advokatai, anksčiau dirbę prokurorais.

Tyrimas apėmė šalį

Tai buvo didžiulio, visą Lietuvą apėmusio tyrimo pradžia. Jo metu išaiškėjo schemos, kaip už nemenką atlygį, sukuriant gudrias schemas, teisėjai paleisdavo iš sulaikymo įtariamuosius.

Tyrimas – toks platus, kad jį teko skaidyti į atskiras bylas. Dalis jų jau išnagrinėtos, jose paskelbti apkaltinamieji nuosprendžiai.

Klaipėdiečio, įtariamo didelio kiekio kvaišalų platinimu, byla jau senokai nagrinėjama Šiaulių apygardos teisme. Niekuo dėtas narkomanas iš kaltinimo pašalintas, o kartu su šio bei kitų nusikaltimų iniciatoriumi į teisiamųjų suolą sėdo narkotikus jam pardavę du kauniečiai.

Esama duomenų, kad prokurorai jau baigė advokatų ir teisėjų bylą. Nežinoma tik, kuris teismas ją nagrinės.

Nukentėjusiuoju pripažintam Klaipėdos AVPK KPONTV viršininkui teks vykti į kurį nors apygardos teismą. Akivaizdu, kad nei Klaipėdos, nei Vilniaus apygardos teismai šios bylos nenagrinės.

Kolegė – it simbolis

"Bylos įrodymų klastojimas, fiktyvūs liudytojai, korupcija rankas susitepę advokatai, sudėtingos aukšto rango teisėjų papirkinėjimo schemos – tik dalis iššūkių, su kuriais teko susidurti tyrimo grupės pareigūnams. Keletas tyrimų dėl kai kurių nusikalstamų veikų tęsiami iki šiol", – teigiama Klaipėdos AVPK pranešime spaudai apie metų seklio vardą šiemet pelniusią ir simbolinę Šerloko Holmso pypkę gavusią Klaipėdos AVPK KPONTV 4-ojo skyriaus viršininkę Rasą Bružienę.

Policijos pareigūnai neslepia, kad viena kolegė tokios bylos nebūtų išnarpliojusi, nors jos indėlis – vienas svariausių.

Šis apdovanojimas ir garbingas vardas yra viso komisariato ir Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų įvertinimas.

Pernai šios valdybos darbuotojai pelnė tokį pat vardą už tai, kad susiejo tris bylas, kuriose atskleisti Latvijos ir Lietuvos gaujų tarpusavio ryšiai ir karai.

Tada buvo užkirstas kelias užsakytai žmogžudystei, iš nusikaltėlių atimti ginklai, šaudmenys ir sprogmenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

???

O prie ko imunitetas prisidėjo ? Matyt daug tarnybinių patikrinimų pradėjo?

Džiugu,

kad klaipėdiečiai ,,laimi". Nenuleiskit rankų, neužmikit ant laurų - ir pirmyn: oi, dar daug platintojų, pervežėjų ir vartotojų yra, tik kad jie - ,,smulkmė" prieš vadeivas - ,,aukštose pareigose" sėdinčius. Deja, do caria - daleko, do boga - vysoko.

irena

Pagarba puikiai savo pareigas atliekantiems pareigūnams.Didžiuojamės JUMIS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS