Įspėja klaipėdiečius: mieste ruošiamasi eismo srautų pokyčiams | kl.lt

ĮSPĖJA KLAIPĖDIEČIUS: MIESTE RUOŠIAMASI EISMO SRAUTŲ POKYČIAMS

Gyventojai praėjusią savaitę piktinosi dėl pasikeitusio pietinės miesto dalies šviesoforų darbo. Aiškėja, kad magistralinėse miesto gatvėse eismo srautai netrukus bus pradėti reguliuoti kitu režimu.

Laukia Lypkių aplinkkelio

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad Šilutės plento ir Statybininkų prospekto šviesoforais reguliuojamoje sankryžoje įrengta papildoma sekcija su žaliąja rodykle.

„Kaip tik tuo metu pietinėje miesto dalyje vyko ir šviesoforų valdymo programos bandymai. Viskas dėl to, kad netrukus bus atidarytas Lypkių gatvės aplinkkelis. Kada tiksliai tai nutiks, dar ir patys nežinome. Aišku tik tiek, kad pirmiausia turi atsidaryti Lypkių gatvė, o kiek vėliau bus uždaromas Vilniaus plentas“, – situaciją paaiškino įmonės „Gatvių apšvietimas“ Eismo valdymo skyriaus vadovas Mindaugas Vasiliauskas.

Atsiras žaliosios rodyklės

Dėl šių drastiškų eismo pokyčių miestą prižiūrinčioms tarnyboms tenka ruoštis iš anksto.

„Tam ir atsirado papildoma žalioji rodyklė Šilutės plento ir Statybininkų prospekto sankryžoje. Iki šiol, važiuojant į pietinę miesto dalį, iš Šilutės plento pirmosios juostos buvo galima ne tik sukti į dešinę, į Statybininkų prospektą, bet ir važiuoti tiesiai. Dabar teks sukti tik į dešinę“, – paaiškino M.Vasiliauskas.

Trikdžiai: pirmadienį nesklandumų būta dėl uždaryto eismo Tilžės gatvėje. (Skaitytojo nuotr.)

Šią savaitę papildoma žalioji rodyklė atsiras šviesoforais valdomoje sankryžoje Mogiliovo gatvėje. Į Jūrininkų prospektą bus galima sukti laisviau.

„Ateityje papildoma rodyklė atsiras sukant iš Šilutės plento į Debreceno gatvę“, – sakė M.Vasiliauskas.

Reguliuos nauju valdikliu

Pašnekovas aiškino, kad dėl besikeičiančios judėjimo schemos Šilutės plento ir Statybininkų prospekto sankryžoje netrukus atsiras ir kitoks ženklinimas.

„Eismo juostose bus papildomas žymėjimas, pastatysime naujus kelio ženklus. Iš Statybininkų prospekto sankryžoje su Šilutės plentu pirmąja juosta bus galima sukti į dešinę ir važiuoti tiesiai. Antrąja juosta skirta važiuoti tiesiai ir į kairę. O trečiąja juosta judėsime tik į kairę“, – akcentavo M.Vasiliauskas.

Dėl to, kad eismo srautai mieste bus nukreipiami Lypkių gatve, įmonė „Gatvių apšvietimas“ įsigijo naują valdiklį.

„Kadangi dar nežinome, kokiu intensyvumu ir kokiomis valandomis judės srautai, sumontavome naują šviesoforų reguliavimo valdiklį. Praktiškai šviesoforus galėsime valdyti realiu laiku. Matydami, kad formuojasi spūstys viena kryptimi, pavyzdžiui, šiaurė–pietūs, galėsime ilginti žalio signalo veikimo laiką. Viskas dar priklauso nuo paros laiko. Jei formuosis eilės Statybininkų prospekte, teks duoti žalią šviesą šios gatvės transportui“, – situaciją paaiškino M.Vasiliauskas.

Valdiklis leis pritaikyti eismo reguliavimo srautus pagal rytinį piką.

„Pavyzdžiui, šiandien eismas uždarytas Tilžės gatvėje, ten vyksta pervažos remontas. Miestiečiai pyktį socialiniuose tinkluose kartais lieja ir be reikalo. Nėra taip, kad trys meistriukai reguliuoja šviesoforų darbą. Viskas vyksta dėl tam tikrų dalykų. Šiuo metu viskas daroma dėl Lypkių gatvės atidarymo“, – priminė M.Vasiliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Nu jo

...bus atidarytas Lypkių gatvės aplinkkelis. Kada tiksliai tai nutiks, dar ir patys nežinome. Liuks

Jonai

Panaikino lenteles su rodyklėmis, įrenginėja sekcijas. Jauti skirtumą?

Jonas

Konkretus anekdotas panaikino zalios rodykles o dabar vel irengineja:)))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS