Išskirtinis reginys: Klaipėdoje startuoja vandens formulių varžybos | kl.lt

IŠSKIRTINIS REGINYS: KLAIPĖDOJE STARTUOJA VANDENS FORMULIŲ VARŽYBOS

Klaipėdos jau šiandien laukia išskirtinis reginys ir renginys – mariose ties Kruizinių laivų terminalu ir Senąja perkėla lėks vandens formulių pasaulio čempionato dalyvių bolidai. Žiūrovams sudarytos puikios sąlygos pamatyti ypatingą reginį.

Kraują kaitins iki šiol uostamiestyje nematyti vaizdai – 19 profesionalų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Švedijos, Didžiosios Britanijos, Australijos, Slovakijos, Suomijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Portugalijos, Monako, Norvegijos varžysis dėl „Formulė 2“ vandens formulių pasaulio čempiono titulo.

Tokių varžybų metu bolidai išvysto daugiau nei 200 km/val. greitį. Visa tai kelia adrenaliną ne tik sportininkams, bet ir varžybų žiūrovams, todėl jie nori matyti kiekvieną bolidų viražą.

Tokių varžybų metu bolidai išvysto daugiau nei 200 km/val. greitį. Visa tai kelia adrenaliną ne tik sportininkams, bet ir varžybų žiūrovams, todėl jie nori matyti kiekvieną bolidų viražą.

Surengti tokio lygio varžybas uosto akvatorijoje nebuvo lengva, todėl ne tik uostininkams, bet ir laivelių savininkams teks susidurti su tam tikrais apribojimais. Kaip jų laikomasi, iš savo laivų akylai stebės policininkai ir pasieniečiai, jie draus pašaliniams laivams patekti į lenktynių trasos zoną.

Čia sportininkų treniruočių ir varžybų metu švartuoti ir inkaruoti laivus nebus leidžiama.

Abi savaitgalio dienas savais laivais į uosto akvatoriją bus galima plaukti iki 11 val., nuo 14 iki 16 val. ir nuo 20 val. iki sekmadienio 11 val. Sekmadienį bus leidžiama plaukti taip pat, kaip šiandien.

Žiūrovams verta žinoti, kad varžybų dalyviai mariose pasirodys abi savaitgalio dienas po du kartus.

Šiandien 12–13 val. vyks paruošiamieji plaukimai – sportininkai išsibandys trasą ir greitį.

Tą pačią dieną 17 val. prasidės kvalifikacijos varžybos. Pirmosiose kvalifikacinėse varžybose plauks visi 19 laivų, tai truks apie 15–20 min.

Greičiausiai atplaukę dalyviai pateks į K2 varžybas. Jose atkris penki pilotai, o į K3 varžybas pateks dešimt greičiausiųjų.

Sekmadienį 12–12.45 val. vyks paruošiamieji plaukimai, o jau 17–18.30 val. bus galima stebėti F2 super finalą. 19.30 val. numatoma apdovanojimų ceremonija.

Varžybos bus komentuojamos lietuvių ir anglų kalbomis.

Renginį bus galima stebėti nuo Kruizinių laivų terminalo ir Smiltynės krantinių, jis bus transliuojamas ir per televiziją.

Kruizinių laivų terminale bus galima patogiai stebėti varžybas įsigijus bilietą tribūnoje ar VIP zonoje arba nemokamai tam tikrose zonose Kruizinių laivų terminale ir Smiltynėje.

Derėtų žinoti, kad keltų veikla į Smiltynę iš Senosios perkėlos kvalifikacinių varžybų ir varžybų metu rugpjūčio 12–13 d. nuo 17 iki 19 val. bus sustabdyta. Kitu laiku dirbs du keltai, jei bus poreikis, jie plauks be grafiko.

Naujojoje perkėloje keltai plauks įprastai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pakrante

Gaila rytoj dirbu,būtų įdomu pažiūrėti !

Senukas

Rebkinas jeigu vata mum nereik, tegu pasako kieno krymas

Vejas išsklaidys

Geriau negu teršiantys batios kroviniai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS