Įteikti apdovanojimai „Albatrosas“ | kl.lt

ĮTEIKTI APDOVANOJIMAI „ALBATROSAS“

Klaipėdos jūrinės kultūros apdovanojimai „Albatrosas“ – simbolinė miesto padėka už reikšmingus metų darbus bei pasiekimus – šiemet įteikti jūrininkui ir mokslininkui Vytautui Paulauskui, žurnalistei Dovilei Ringis bei muziejininkų grupei už meninį jūrinės edukacijos leidinį „Su jūra mes didesni“.

Nuo 2007 m. teikiami Klaipėdos jūrinės kultūros apdovanojimai „Albatrosas“ skirti pagerbti jūrinės kultūros srityje dirbančius žmones ir organizacijas.

Nes būtent tokie darbai ir suteikia Lietuvai teisę bei garbę didžiuotis ir vadintis jūrine valstybe.

2023 m. „Albatroso“ apdovanojimams buvo pasiūlyti septyni nominantai.

Laureatais tapo trys – tolimojo plaukiojimo kapitonas, prof. habil. dr. V. Paulauskas už tvarios laivybos tematikai skirtus jūrinės mokslinės literatūros leidinius 2022 m., taip pat Lietuvos jūrų muziejaus kūrybinė grupė už meninį jūrinės edukacijos leidinį „Su jūra mes didesni“ (idėjos autorė – Nina Puteikienė, teksto autorius – Justinas Žilinskas, istorinės medžiagos rengėjas – Romualdas Adomavičius, agentūros EZCO dizainas), skirtą pažymėti Lietuvos – jūrinės valstybės 100-metį, ir žurnalistė D. Ringis už jūrinio identiteto stiprinimą bei jūrinės kultūros propagavimą.

Apdovanojimų teikimo ceremonija surengta prieš Europos jūros dieną, kuri minima gegužės 20-ąją.

Vakar ši šventė vyko Smiltynėje šalia Lietuvos jūrų muziejaus, prie paminklo „Albatrosas“, skirto visiems iš jūros negrįžusiems laivams ir jūreiviams.

Kiekvienam prizininkui įteikta sumažinta minėto paminklo skulptūrėlė.

Albatrosas – jūrinis paukštis, mėgstantis lydėti laivus – tarsi sujungia, lydi visus, kurie plaukiojo ir dabar plaukioja jūrose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Patys pažiūrėkit

- su jūra jau neturim jokių reikalų, patapom ne ,,jūrinis miestas" o ,,miestas prie jūros" bet ,,Albatroso" apdovanojimus įteikinėjam? Manau kad laikas apdovanoti albatrosais tuos kurie gražiai prafukino visus laivynus ir kas prie jų su visu uostu priedo...Kaip geriausius vagis ir aferistus

Nebejuokinkit

Kai su jūra nieko bendro neturinčios rusakalbės tampa ir idėjų autorėmis, ir pačios paskui įsisavina pinigus, ir dar pačios apdovanojimus pasiskiria, daugiau nei juokinga. Grūskit jau pagaliau lauk tas visokia olgas, ninas nuo jūros. Eilinei dozei kai pristinga, idėjas pradeda kaišioti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS