Itin nesėkmingi metai: žlugo kruizinių laivų sezonas | kl.lt

ITIN NESĖKMINGI METAI: ŽLUGO KRUIZINIŲ LAIVŲ SEZONAS

Šių metų kruizinių laivų sezonas uždarytas taip ir neprasidėjęs. Į Klaipėdą pirmadienį turėjo atplaukti kruizinis laineris „Wind Surf“. Deja, jo vizitas atšauktas, kaip ir visų likusių keleivinių lainerių viešnagė, išskyrus tik „Ocean Majesty“, kuris turbūt irgi neužilgo praneš, jog neatvyks.

Dar liepos viduryje buvo viltis, kad šiemet į Klaipėdą galbūt atplauks bent keliolika turistinių laivų.

Tačiau dabar akivaizdu, kad kruizinis sezonas jau palaidotas.

Visi laivai, išskyrus tik su Portugalijos vėliava plaukiojantį „Ocean Majesty“ (136 m ilgio), kuris dar neatšaukė savo atvykimo, suplanuoto rugpjūčio 27 d., pranešė atšaukiantys savo atvykimą. Tačiau galimas dalykas, kad ir šitas laineris neatvyks.

Iš viso šiemet į Klaipėdą buvo planuotas 76 laivų atvykimas. Šis sezonas turėjo būti rekordinis Lietuvos uostamiesčio istorijoje, deja, 2020-ieji kruizinės laivybos metraštyje bus įrašyti kaip katastrofiški.

Visų laivų atvykimai atšaukti, taigi šiemet Klaipėdoje nesulauksime nė vieno jūros keliu atvykusio turisto.

Pirmasis kruizinis laivas „Astoria“ į Klaipėdą šiemet turėjo atplaukti per patį karantino įkarštį – kovo 31 d.

Dėl prasidėjusios pasaulinės COVID-19 pandemijos jo vizitas atšauktas, kaip ir likusių laivų, šiemet turėjusių atvykti į uostamiestį.

Tačiau kruizinės laivybos kompanijos optimizmo nepraranda. Ruošiasi kitų metų sezonui. 2021-aisiais į Klaipėdą jau planuoja atplaukti 52 keleiviniai laineriai, pirmasis – „Magellan“ (221 m ilgio) keltina apsilankyti balandžio 18 d.

Paskutinysis 2021 metų svečias turėtų būti 203 m ilgio keleivinis laivas „Aidavita“.

Be to, dėl atvykimo į Klaipėdą laivai jau registruojami ir 2022 metams. Šiuo metu į Lietuvos uostamiestį norą pareiškė atvykti 10 laivų, pirmasis – gegužės 1-ąją ketina atplaukti ne kartą pas mus viešėjęs jūrų milžinas „MSC Poesia“.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Nuostolis

Nu, jo. Didžiulis nuostolis "Akropoliui", kur tuos senbezdas ratukuose nuveždavo į ekskursiją. O ką daugiau Klaipėdoje gali pamatyti? Jūrų muziejų? Jono kalnelį? Laikrodžių muziejų? Baltijos kino teatrą?

lietuva

lietuva jurine valstybe

pritariu

Labai gerai , išskyrus kelias korumpuotas landynes niekam iš jų jokios naudos, tik triukšmas ir nusysioti senamiesčio kiemai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS