Kaip J. Sakalauskui diagnozuotas COVID-19 jaukia pasirodymų planus? | kl.lt

KAIP J. SAKALAUSKUI DIAGNOZUOTAS COVID-19 JAUKIA PASIRODYMŲ PLANUS?

Netikėta žinia apie tai, kad COVID-19 diagnozuotas Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) direktoriui Jonui Sakalauskui paveikė ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro darbą. Sekmadienį neįvyks Palangos koncertų salėje planuotas rodyti šokio spektaklis „Eglė žalčių karalienė“.

„Taip, šeštadienį J. Sakalauskas dalyvavo mūsų renginyje, bet aš su juo nebendravau. Nacionalinis sveikatos centras dirba savo darbą, jie atseka grandines, sudaro sąrašus žmonių, kurie turėjo didžiausią kontaktą. Mes į tą sąrašą nepatenkame. Bet sekmadienį šokio spektaklį „Eglė žalčių karalienė“ atšaukiame, dabar pasirašau įsakymą. Solistė turėjo atvykti iš Nacionalinio operos ir baleto teatro, turėjo dalyvauti ir choreografas Martynas Rimeikis. Mes jų neįsileidžiame“, – pranešė teatro vadovė Laima Vilimienė.

Lyg tyčia apsirgo dvi klaipėdietės šokėjos, atliekančios pagrindinį Eglės vaidmenį, tikėtasi, kad šį vaidmenį atliks Julija Sinkevičiūtė. Kadangi Nacionalinio operos ir baleto teatro darbas stabdomas, ši balerina į Klaipėdą atvykti negalės.

Jeigu klaipėdiečiai gaus kvietimą pasitikrinti, tada paaiškės, ar J. Sakalauskas su kažkuo iš klaipėdiečių pasidalijo virusu.

Infektologų teigimu, koronavirusu užsikrečiama, kai su infekuotu žmogumi kontaktuojama ne mažiau nei 15 minučių. Todėl atvirame lauke pasisveikinę su J. Sakalausku žmonės neturėtų smarkiai baimintis.

L. Vilimienė dar nesiryžta prognozuoti, kaip pandemija dar pakoreguos jos vadovaujamo teatro veiklą, mat turima planų dirbti su ne vienu kviestiniu atlikėju.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS