Kačių namelis Klaipėdoje virsta sąvartynu | kl.lt

KAČIŲ NAMELIS KLAIPĖDOJE VIRSTA SĄVARTYNU

Legali kačių šėrimo vieta Sulupės gatvės daugiabučio kieme tampa tikru jovalu. Jei gyventojai patys nesitvarkys, namelis bus perkeltas kitur.

Klaipėdos savivaldybės lėšomis mieste įrengtais kačių nameliais buvo siekiama pasirūpinti šiais laukiniais gyvūnais, neleisti jiems sušalti bei užtikrinti tvarką kiemuose.

Vienas namelis katėms atsiėjo apie 300 eurų. Šie buvo perkami viešo konkurso būdu, atsižvelgiant į mažiausią kainą.

Tačiau, panašu, sulaukta atvirkštinio efekto.

Vadinamajame Žvejybos uoste, šalia Sulupės g. 13-ojo namo, atsiradusi oficiali šėrimo vieta teršiama žmonių suneštais rakandais, baldais, dėžėmis, skudurais, indais su maistu ir jau panašėja į sąvartyną.

Tuo nepatenkinti gyventojai ėmė reikalauti sutvarkyti aplinką.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Laima Jūrevičienė patvirtino, kad Sulupės g. 13 išties esti legali kačių šėrimo vieta.

Tačiau, pasak specialistės, kates minėtoje vietoje globojantys žmonės privalo prižiūrėti namelį.

Jei patys to geranoriškai nepadarys, šėryklą patikrinę ir pažeidimų radę specialistai perkels ją į kitą vietą.

Juolab kad laukiančiųjų sąrašas – ilgas.

(Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Su panašiomis problemomis susidūrę gyventojai turėtų kreiptis į Miesto tvarkymo skyrių.

Remiantis įstatymais, laukinės katės turi būti šeriamos tik savivaldybės nustatytose vietose.

Asmuo, maitinantis bešeimininkes kates, privalo nuolat prižiūrėti ir tvarkyti jų šėrimo vietą, kaskart surinkti pašaro likučius, indus.

Paprastai tokios vietos įrengiamos atokiau nuo gyvenamųjų namų ar pastatų, arčiau konteinerių, kad gyvūnai galėtų netrikdomi paėsti, šėrimo zonos turi būti pažymėtos specialiu ženklinimu.

Už taisyklių pažeidimus gali grėsti nuobaudos.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Katinas Leopoldas

300 euru ??? Blt nu ir aferistai :)))))

Žmogus

PATI Savivaldybė PRIDARĖ SAVARTYNŲ, ŠIUKŠLYNŲ !!!!! DAUG KARTŲ ėjau į Savivaldybę , nešiau, siunčiau foto TVARKINGŲ NAMELIIŲ SU šeryklomis iš karto .Radau net žmogų, kuris žymiai pigiau padarys. namelius, SIŪLIAU JUOS APTVERTI žalia gražia tvorele, kaip dabar tveriami daržedliai.-net už savo pinigus. NEREIKĖJO. SAKĖ_NUGRIAUS . IŠŠVAISTĖ PINIGUS su tais nameliais. Daug ką galėčiau papasakoti apie tą niekšę Jūrevičienę, kuri stato tuos namelius .

Miškas

Miško raj. Prie Kretingos 43 namo, viena bobutė intensyviai tysia kilimus, fanieras, skudurus. Apmažėjo kažkiek nes jau įsijautūsi buvo, matomai paskundė. Iš tikro, nemalonus vaizdas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS