Kaip bus pavadintos naujos gatvės Klaipėdoje? | kl.lt

KAIP BUS PAVADINTOS NAUJOS GATVĖS KLAIPĖDOJE?

Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos prašoma suteikti pavadinimus trims naujoms gatvėms, suplanuotoms šalia Šiaurės prospekto. Tačiau kol kas jokių konkrečių pasiūlymų dėl naujų vardų nepateikta.

Trys naujos gatvės yra suplanuotos šalia Šiaurės prospekto tęsinio iki Pievų ir Rokiškio gatvių. Čia turėtų atsirasti naujas gyvenamasis kvartalas.

Todėl Klaipėdos savivaldybės Geodezijos ir GIS skyriaus vedėjas Vytautas Nausėda iš anksto kreipėsi į Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisiją, kad naujoms gatvėms būtų suteikti pavadinimai.

Šiandien komisijos posėdyje bus svarstoma, kaip būtų galima pavadinti šias gatves.

Veikiausiai joms bus siūloma suteikti kokių nors miestų pavadinimus, nes netoliese įsikūręs gyvenamasis kvartalas, kuriame jau yra Rokiškio, Utenos, Biržų, Ukmergės ir kitos gatvės.

Tikėtina, kad naujoms gatvėms gali būti suteikti ir visai kitokie pavadinimai, galbūt siejami su čia buvusiomis ankstesnėmis gyvenvietėmis, nes greta yra senoji Pievų gatvė, Pakrantės ir Smalininkų gatvės.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

atėjūnams

čia kuršių žemė, aplink Žardės ,Laistų, Purmalių piliakalniai, kuršių kapinaitės Bandužių gatvėje nepamirškit jų, tikrujų šių žemių šeimininkų

Melnaragė

Molo gatvę pervardinti Storašinkės Džiazuojančios Siurbelės akligatviu.

reikėtų dar

auksinių suolikų skersgatvio
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS