Kalėdų eglutės Klaipėdoje neaptvers: taikys nuosaikų planą? | kl.lt

KALĖDŲ EGLUTĖS KLAIPĖDOJE NEAPTVERS: TAIKYS NUOSAIKŲ PLANĄ?

Sostinei paskelbus, kad per šventes gali būti aptverta centrinė Vilniaus Kalėdų eglė, o eismas senamiestyje kai kur uždarytas, uostamiestis veikiausiai taikys nuosaikų planą.

Ragina nesudaryti problemų

Kokias sankcijas gali tekti taikyti ilgąjį Kalėdų savaitgalį, priklausys nuo to, kaip klaipėdiečiai elgsis šiomis dienomis.

"Tai generalinė repeticija prieš kalėdinius ir naujamečius renginius, kurie vyks artimiausiu metu. Nuo to, kaip dabar gebėsime sutvarkyti tiek įvažiavimo į miestą, tiek judėjimo jame reikalus, kaip užtikrinsime, kad žmonės nesibūriuotų, priklausys, kokiu režimu pasitiksime didžiąsias šventes. Kol kas plano, kad reikėtų uždaryti Teatro aikštę, nebuvo", – tikino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Jis kliaujasi gyventojų sąmoningumu ir viliasi, kad taisykles žmonės žino.

"Rekomendacija neiti iš namų be jokio reikalo yra daugiau nei rekomendacija. Noriu visus miestiečius pakviesti nesudaryti problemų tarnyboms, policijai ir jų pagalbininkams, kuriems ir taip sunku. Galima apgauti policijos pareigūną, bet viruso – ne. Pats virusas gali apgauti visus", – patikino V.Grubliauskas.

"Stop" juostų nebus

Kalbant apie ribojimus, nuosaikių žingsnių ketina imtis ir Klaipėdos rajono valdžia.

Rekomendacija neiti iš namų be jokio reikalo yra daugiau nei rekomendacija.

Pirmojo karantino metu Klaipėdos rajono valdžia turėjo "Stop" juostomis apraizgyti automobilių stovėjimo aikštelę prie Olando Kepurės skardžio. Tą kartą taip norėta apriboti lankytojų srautą pajūryje.

"Pavasarį sprendimą užtverti aikštelę priėmėme ne dėl mūsų noro, o pačių žmonių sąmoningumo stokos. Šią minutę nėra jokių minčių kažką kažkur užverti. Jei žmonės savo elgesiu to nepaprašys", – kalbėjo Klaipėdos rajono savivaldybės vicemerė Audronė Balnionienė.

Pavyzdžiui, Palangos savivaldybė jau prabilo apie tai, kad gali tekti užtverti Palangos tiltą dėl galimų gyventojų srautų.

"Mes tikimės žmonių sąmoningumo. Rajonui priklauso beveik dešimt kilometrų pajūrio ruožo. Viliamės, kad gyventojai elgsis saugiai ir sąmoningai. Suprantame, kad žmonės nori išeiti į gamtą, pakvėpuoti grynu oru. Tačiau yra begalė kitų vietų, kur galima grožėtis gamta. Turime Minijos upę, turime Gargždų karjerus, yra gražių miškų. Tikiuosi, kad gyventojų srautai pasiskirstys protingai", – kalbėjo A.Balnionienė.

Sportuoti ar leisti laisvalaikį gamtoje karantino metu nedraudžiama, tačiau prašoma gyventojų tai daryti savivaldybės, kurioje gyvena, ribose.

Vadinasi, klaipėdiečiai į Karklę važiuoti nebegalės – pajūriu ten leidžiama vaikštinėti tik Klaipėdos rajono gyventojams.

"Žmonių elgesys ir suformuos sprendimus – arba bus griežtesnių ribojimų, arba ne. Situaciją stebėsime kiekvieną dieną ir ją vertinsime", – patikino A.Balnionienė.

Klausimai dėl šuniuko

Šis savaitgalis buvo išbandymas ir specialiosioms tarnyboms, kurioms teko pademonstruoti savus gebėjimus vertinant pavojingumo lygį miesto gatvėse.

Prieš kelias dienas viena klaipėdietė pasidalijo kuriozinės situacijos, į kurią papuolė Sąjūdžio parke, įspūdžiais. Moteris vaikštinėjo viena, priėjęs policijos pareigūnas paklausė, ką ji parke veikia be šunelio.

Klaipėdietė nustebo dėl perdėto pareigūno uolumo, nes kol kas viešoje vietoje miesto gyventojams tikrai leidžiama būti. Moterį pribloškė tokia kontrolė.

Vytautas Grubliauskas / Redakcijos archyvo nuotr.

Tai tik byloja, kad ir patys pareigūnai iki galo ne visada suvokia draudimų ribas.

Žvejoti galima

Klaipėdiečius jaudina ir kitas laisvalaikio leidimo būdas – žvejyba. Socialiniuose tinkluose žmonės svarsto – galima ar ne žvejoti karantino metu?

Į stintų žvejybą Smiltynės pusėje ruošęsi keltis žvejai klausinėjo vienas kito, ar nesulauks baudų ir policijos vizitų.

Klaipėdiečiai tikino, kad į Smiltynę, kuri yra Klaipėdos miesto teritorija, vyrai drąsiai gali keltis. Tačiau vyrukams iš Priekulės patarė to nedaryti, nes pareigūnams gali kilti klausimų, atvykstant į Klaipėdos miesto teritoriją.

Nedidelis stintautojų būrelis praėjusią savaitę sulaukė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojų vizito.

A. Balnionienės nuotr.

"Atstumų žvejai laikėsi, dokumentus turėjo, pažeidimų nenustatėme", – patikino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas.

Karantino taisyklėse pažymėta, kad medžioklė ir žvejyba, kai ja užsiima vienas asmuo atviroje vietoje savo gyvenamojoje savivaldybėje, yra leidžiama.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Nieks nenuperka

gražesnių papuošimų. Vis tas pats ir tas pats. Nors man natūralumas yra gražiausias bet šitos lemputės jau nusibodo. Kur ta dizainerė vienais metais ypač išradingai padariusi eglutės puošimo projektą?Bendrai paėmus galėtumėt neburbuliuot - šiemet eglutė neužgriozdinta ir tikrai kalėdinė...

Jonas

LABAI GRAŽIAI PAPUOŠTA TEATRO AIKŠTĖ, PUIKI EGLUTĖ. ESTETIŠKIAUSIAI SUTVARKYTA APLINKA IR VAIZDAS STIPRIAUSIAS ,LYGINANT SU KITOMIS ŠALIES EGLUTĖMIS. FEISBUKAS , BALSAVIMAI NEATSKLEIDŽIA TIKRO VERTINIMO, NEREIKIA RAŠINĖTI NESĄMONIŲ, JEIGU ESI PIKTAS NEŽINIA KODĖL?

Patys nebesupranta su savo ribojimais

Tai isveskite egle ir nebus problemu, nereiks jokiu tvoru...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS