Kalėdų proga – šventinės premijos valdininkams | kl.lt

KALĖDŲ PROGA – ŠVENTINĖS PREMIJOS VALDININKAMS

Kalėdų proga jau paskatinti Klaipėdos savivaldybės administracijos darbuotojai. Šventines premijas gavo didžioji dalis valdininkų. Tam šiais metais skirta 65 tūkst. eurų daugiau nei pernai.

Praėjusių metų Kalėdų proga savivaldybės darbuotojams buvo išmokėta apie 120 tūkst. eurų. Šiemet premijų fondas išaugo, tad paskatinimams ketinama išmokėti 185 tūkst. eurų.

"Darbo užmokesčio fonde šiemet yra sutaupyta daugiau lėšų negu pernai, nes daugiau žmonių sirgo, taip pat buvo sutaupyti pinigai dėl neužimtų etatų. Kol vyko konkursinės procedūros, žmonės nebuvo priimti į darbą, todėl ir sutaupyta daugiau. O kalėdinių premijų išmokėjimas yra numatytas pagal kolektyvinę sutartį. Tai yra mūsų įsipareigojimas darbuotojams", – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Vienkartinėmis išmokomis ar premijomis skatinami visi valstybės tarnautojai ir darbuotojai, dirbantys pagal darbo sutartį, dirbę nepertraukiamai visus metus ir neturintys galiojančių tarnybinių nuobaudų ar darbo pareigų pažeidimų.

Atsižvelgiant į kolektyvinę sutartį, darbuotojams, gaunantiems mažiausius atlyginimus, premijos siekia apie 80 proc. pareiginės algos dydžio, didesnius atlyginimus gaunantiems išmokėtos apie 40 proc. pareiginės algos dydžio vienkartinės išmokos.

Atskaičius mokesčius, darbuotojai gavo nuo 187 iki 672 eurų premijas.

Vidutinis išmokos dydis "į rankas" – 442 eurai, pernai ši suma siekė 289 eurus.

Premijas gavo didžioji dalis – 419 savivaldybės darbuotojų. Pernai premijuota buvo 394. Iš viso savivaldybėje dirba 437 žmonės.

Darbuotojams, kurie administracijoje dirba ne visus metus, išmokos proporcingai mažesnės arba visai nemokamos.

Dienraščio žiniomis, kalėdinės premijos savivaldybės administracijos darbuotojams buvo išmokėtos praėjusį ketvirtadienį.

Premijas savivaldybės administracijos direktoriui ir jo pavaduotojams paprastai skiria meras.

Kaip informavo Klaipėdos savivaldybės tarybos sekretorius Modestas Vitkus, kol kas Vytautas Grubliauskas neskyrė jokių premijų nei administracijos vadovui G.Neniškiui, dirbančiam nuo gegužės pabaigos, nei jo pavaduotojams Andriui Dobranskiui, kuris pareigas užima nuo birželio, nei pavaduotojai Astai Dirgėlienei, dirbančiai savivaldybėje tik du mėnesius.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

KLP

Uz ka jiems premijos? Uz tokias gatves? Uz taip papuosta miesta. Nykuma mieste. Egle grazesne prie akropolio. Uz uzterstas miesta? Uz kvapus mieste? Cia uz toki prasta darba visiem reiktu nurezti atlyginimus 50% . Cia korupcija. Tokia suma premijom. Pasakykit zmonem uz ka. Tipo uz kazkoki projekteli? Cia jusu darbas toks o ir uz tai mokama alga, o ne uz kazkoki darbeli padaryta paskui issmoketi premiajas. Nusivylimas Grublausku totalus. Dar pries metus kazko buvo galima tiketis.

xxx

o amerikoj miesto savivaldybe kiekvienam gyventojui po kalakuta per padekos diena nuperka

Kada bus tvarka.

Zinoma , kad gaus premijas ir nemazas, nes kiemus valo Klaipedos Zeldinai ir kemsargiai . Dar tokio bardako ne buvo, lapai kruvelemis kaip gulejo, taip ir guli. Kada kiemus valys tik kemsargis, nes lapus jis nesurenka. Kodel valdos tvarkosi puikiai, o administratoriai tik surenka nemazus pinigus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS