Karantinas koreguoja eismo tvarkaraščius: autobusai važiuos rečiau | kl.lt

KARANTINAS KOREGUOJA EISMO TVARKARAŠČIUS: AUTOBUSAI VAŽIUOS REČIAU

Karantinas koreguoja autobusų eismo tvarkaraščius – mažėja miesto maršrutinių autobusų reisų. Iš priemiesčių į Klaipėdą autobusais keliaujantys gyventojai baimintis neturėtų – jų be susisiekimo nežadama palikti.

Kai kuriuos atšaukė

Iš Klaipėdos autobusų stoties Vilnių, Kauną ar kitus miestus klaipėdiečiai galės pasiekti be problemų. Prieš kelias dienas įmonė "Klaipėdos autobusų parkas" atšaukė tik vieną maršrutą – nevyks autobusai į Uteną.

Keičiasi galimybė gyventojams pasiekti Naująją Akmenę, liks tik vienas iš dviejų buvusių maršrutų.

Vienu maršrutu ir toliau ketinama vežti – į Naująją Akmenę bus galima vykti per Kretingą, Skuodą, Mažeikius. Sustabdytas šios krypties maršrutas per Plungę.

Sumažėjo autobusų, važiuojančių iš Klaipėdos į Tauragę. Per dieną į Tauragę vykdavo du maršrutiniai autobusai, laikinai sustabdytas rytinis reisas, nes juo keliaudavo labai mažai žmonių.

Sumažinta reisų į Vilnių. Ketvirtą ryte uostamiestį anksčiau palikdavusio autobuso keleiviai kol kas neišvyks, bet ir toliau vyks prieš šešias ryte į sostinę išvažiuojantis autobusas.

Įsigaliojus karantinui, keleivių skaičius sumažėjo 47–49 proc.

Atšauktas ir penktą valandą ryte į Kauną išvykstantis maršrutinis autobusas, kuris atgal į Klaipėdą važiuodavo per Jurbarką. Sustabdytas ir vidurdienio maršrutas į Kauną.

Kol kas įmonė stebi keliautojų srautus, nes nuo jų priklausys kitų reisų išlikimas. Tačiau vis dar išlieka siuntų siuntimo paslauga.

Iš Klaipėdos keleivius, pavyzdžiui, Šilutės kryptimi veža ne tik uostamiesčio vežėjai. Šiuo maršrutu tebevyksta įmonių "Kautra", "Jurbarko autobuso parko", "Šakių autobusų parko" autobusai.

Priemiesčius pasieks

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus pareigas laikinai einantis Andrius Samuilovas sakė, kad įmonė skaičiuoja keleivių srautus, kurie ir lemia autobusų grafikų korekcijas.

"Kalbant apie miesto autobusus, teko praretinti vidurdienio maršrutus. Vis dar paliekame rytinius ir vakarinius maršrutus. Antra naujiena – retėja savaitgalio reisų. Mažiau autobusų miesto gatvėse bus sekmadieniais", – paaiškino A.Samuilovas.

Andrius Samuilovas / Redakcijos archyvo nuotr.

Į priemiesčius autobusai turėtų vykti įprastais grafikais.

"Keitėsi tik 30-ojo maršruto grafikas. Juo važiavo du autobusiukai, beliko vienas. Šio maršruto kelias – į Slengius, Baukštininkus, Gindulius, Smilgynus. Labai retinti maršrutų negalime, nes tenka laikytis privalomos tvarkos. Net ir sumažėjus keleivių, autobusuose jie vis dėlto užima tą patį plotą, tenka laikytis atstumų", – patikino A.Samuilovas.

Pavasarį buvo blogiau

Vežėjai pastebi, kad šį pusmetį keleivių skaičius gerokai susitraukė.

"Įsigaliojus karantinui, keleivių skaičius sumažėjo 47–49 proc. Nors tai ir dideli skaičiai, bet dar ne dramatiški, nes pavasarį mums buvo likęs vos ketvirtadalis keleivių", – atskleidė A.Samuilovas.

"Lietuvos geležinkelių" grupės keleivių vežimo bendrovė "LTG Link" nuo lapkričio 9 d. laikinai sustabdė 25 vietinius traukinių reisus, dar 14-oje keičiamas traukinių kursavimo periodiškumas.

Klaipėdos apskrityje reisų pokyčiai numatyti maršrute Klaipėda–Šilutė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Lyda Gudonienė

NORVEGIJOJE, BERGENO MIESTE, PADVIGUBINO MIESTO TRAUKINIŲ SKAIČIŲ, DABAR TRAUKINUKAI BEVEIK TUŠTI: VAGONE DU -TRYS KELEIVIAI. TAIP NORVEGIJOS VALDŽIA SAUGO SAVO ŽMONIŲ SVEIKATĄ. O MŪSŲ - DARO VISKĄ, KAD TIK MES GREIČIAU IŠMIRTUME.

Ramass

Kai reikia laikytis atstumu , mažinamas maršrutų kiekis , kad žmonės vaziuotu kaip silkės bačkoje. Kur logika?

4

Dabar lėktuvams ir lakūnams nėra ką veikti, gal į Utena, Akmenė galėtumėm skraidyti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS