Karantinas uostamiestyje koreguoja kainas: stintos – du eurai | kl.lt

KARANTINAS UOSTAMIESTYJE KOREGUOJA KAINAS: STINTOS – DU EURAI

Pavasaris Klaipėdoje kvepia stintomis. Socialiniuose tinkluose žvejai ieško pirkėjų ir siūlo atvežti stintų iki durų. Kilogramas šių žuvelių parduodamas po du eurus.

Stintų prekyba pajudėjo ir Naujajame turguje. Tiesa, čia už jas prašoma šiek tiek daugiau – 3,5 euro.

Pasak Naujojo turgaus direktoriaus pavaduotojo Vidmanto Mickaus, už tą pačią kainą pirkėjams siūloma ir šviežių karosų.

"Turgavietėje galima įsigyti ir kitų šviežių žuvų, tačiau šiuo metu pirkėjai jomis ne itin domisi. Matyt, tai nulėmė karantinas. Šiek tiek pirko rūkytų žuvų, bet nedaug. Daugiau žmonės pirko kiek anksčiau. Klaipėdiečiai domėjosi šviežia mėsa", – tikino V.Mickus.

Pirkėjų antplūdžio metu mėsos kainos turguje buvo šoktelėjusios į neregėtas aukštumas. Kiaulienos kaina siekė 7,5–8,8 euro.

Vidmantas Mickus / Redakcijos archyvo nuotr.

"Šiuo metu sprandinė atpigo, parduodama po 6,5 euro. Kumpio, šoninės kilogramas kainuoja 4,5 euro. Pabrango ir vištiena, buvo 2,49 euro už kilogramą, dabar jau siekia 3,20 euro", – vardijo V.Mickus.

Daržovių skyriuje galima rasti bulvių po 40–50 centų už kilogramą.

Klaipėdos turgavietėje prekiaujama ir itališkais ridikėliais.

"Lietuviškų dar nėra, itališkų yra. Perka, dar ir kaip. O ko čia bijoti. Ryšulėlis kainuoja 50 centų. Jei jau visko bijosi, belieka tik melstis ir laukti mirties", – juokėsi V.Mickus.

Pirkėjai turgavietėje, pasak V.Mickaus, elgiasi kultūringai, būriais nestoviniuoja, tvarkingai stoja į eilutę, laikydamiesi atstumo.

"Pirkėjų srautas sumažėjo, kai buvo pranešta apie pirmą koronaviruso auką šalyje. Tačiau raminame, kad, laikantis visų rekomendacijų, žmonės tikrai galės ramiai pasirūpinti maisto produktais. Turguje durys yra automatinės, jų liesti nereikia. Daržoves pardavėjai supakuoja į maišelius, kurių niekas kitas neliečia. Erdvės didelės, vėdinama, vietos saugiam atstumui užtenka", – dėstė V.Mickus.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

opa

Reli kaina pasirodo...

GINTARAS

šios stintos šiuo metu ir be maistines vertės, nes ji jau suformavo ir daugelis su išnersė, tai stinta dabar tinkama tik daržų trešimui

Turginiai

veždavo viską iš lenkų, jiems lietuviai savo produktų negalėjo niekaip įsliūlyt/tiekėjai buvo priklausomi../ tai dabar tegul gaišta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS