Karas uostamiesčio kiemuose nesibaigia | kl.lt

KARAS UOSTAMIESČIO KIEMUOSE NESIBAIGIA

Klaipėdietis po nakties ant savo mašinos stiklo rado esą bendrijos „Lelija“ valdybos vardu pasirašytą užgaulų raginimą nešdintis iš svetimo kiemo. Bendrijos pirmininkas tvirtina, kad tokių raštelių valdyba nerašinėja ir neplatina.

Po nakties – netikėtumas

Po dienraščio publikacijos apie daugiabučių gyventojų konfliktus dėl kiemuose nuolat stingančios laisvos vietos automobiliams (D.Janauskaitė "Į kiemą – su dažais ir plyta", 2019 10 10) vienas klaipėdietis rado įspėjimą.

Jo mašina nebuvo apgadinta, prie stiklo buvo priklijuotas daugiabučių namų savininkų bendrijos (DNSB) valdybos vardu pasirašytas raštas:

"Aš nei vieno lito nepridėjau prie šios automobilių stovėjimo aikštelės įrengimo, nei vieno cento nemoku už aikštelės valymą, priežiūrą ir apšvietimą. Todėl DNSB "Lelija" atžvilgiu esu parazitas. P.S. Gerbiamasis (-oji), DNSB "Lelija" ne labdaros organizacija. Prašome automobilį parkuoti savo kieme arba gatvėje. Pagarbiai DNSB "Lelija" valdyba" (kalba netaisyta – A.D.).

Gena iš viešos aikštelės

Klaipėdietis teigia gyvenantis Debreceno gatvėje. Vieną vakarą neradęs, kur palikti automobilį, jį pastatė gretimame kieme prie Debreceno g. 31 namo.

"Aikštelė vieša, kaip ir visos kitos, esančios prie daugiabučių. Ryte prie automobilio radau raštelį-grasinimą, pasirašytą DNSB "Lelija". Tik tuomet supratau, kodėl čia yra laisvų vietų, ko gero, kitą kartą automobilį rasčiau apgadintą", – kalbėjo vyras.

Tik tuomet supratau, kodėl čia yra laisvų vietų, ko gero, kitą kartą automobilį rasčiau apgadintą.

Klaipėdietis, savo kailiu patyręs šį psichologinį išpuolį, nori atkreipti dėmesį į daugeliui opią temą – automobilių aikštelių stygių.

Dangstosi svetimu vardu

Vyras klausė, ar DNSB "Lelija" turi teisę savintis viešą automobilių aikštelę.

Esą juk ateis metas jos rekonstrukcijai, remontui, komunikacinių tinklų atnaujinimui, tada viskas bus tvarkoma iš savivaldybės lėšų, kurias suneša visi klaipėdiečiai.

"Manau, kiekvienam yra tekę pasistatyti automobilį kaimynystėje, taip pat matyti pastatytus automobilius iš gretimų namų, bet ar grasinimas yra problemos sprendimas? Ar DNSB "Lelija" valdyba neperžengia ribų?" – klausė klaipėdietis.

Naujasis bendrijos "Lelija" pirmininkas Tomas Ūksas teigė, kad valdyba tokio raginimo tikrai nerašė.

"Šias pareigas einu labai neseniai, tačiau tikrai žinau, kad tas raginimas vairuotojams – tikrai ne valdybos iniciatyva, valdyba nieko panašaus nerašė. Esu matęs tą lapelį, vienas žmogus man jį atnešė. Labai blogai, kad manipuliuojama bendrijos valdybos vardu, teks aiškintis, kad tokie dalykai liautųsi", – dienraščiui teigė T.Ūksas.

Pirmininkas tik spėliojo, kieno tai darbas.

Esą, galimas dalykas, kad šios iniciatyvos ėmėsi namo senbuviai, kurie nepatenkinti vietos trūkumu automobiliams kiemuose ir tokiu ne visai moraliu būdu bando atgrasyti ne namo gyventojus iš savo daugiabučio viešosios erdvės.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Krabas

Gyvenu naujos statybos daugiabutyje, kurio auto parkavimo vietos ne tik sužymėtos, bet ir priklauso nuosavybės teisėmis namo gyventojams. Ir ką? Nuolat chamai iš aplinkinių namų stato savo ratus į privat vietas. Namo gyventojai sugalvojo originalų būdą - užstato chamo automobilį ir palaiko užstatytą kurį laiką. Paprastai toks būdas suveikia.

Tika Gyventojams

Isipirkit? O kur detalus planai? O jai kiemas su aikštele yra pravažiojamas ka abejose galose užsitverti?:) Nechamelinkit bukit savo vietoje kitap per dureles ir i padangas.

Tam R

Tai ko jūs čia smulkinatės-valykite už savo pinigus kokią didesnio prekybos centro aikštelę ir sakykite, kad ji dabar jūsų...ir "svetimas" mašinas ( pastatytas jūsų kieme) išsinešę vandens kibirus plaukite ir jos pataps jūsų nuosavybe...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS