Karklėje – suolelis E. Macronui: sudėjo pagal Prancūzijos vėliavos spalvas | kl.lt

KARKLĖJE – SUOLELIS E. MACRONUI: SUDĖJO PAGAL PRANCŪZIJOS VĖLIAVOS SPALVAS

Savanoris iš Prancūzijos Guillaume'as Henaut užbaigė suoliuką iš jūros akmenėlių, kuriuos surinko ir sudėjo pagal Prancūzijos vėliavos spalvas. Taip vaikinas nusprendė įprasminti istorinį įvykį – Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono ir pirmosios ponios Brigitte Macron vizitą į Lietuvą.

Pajūrio regioninio parko direkcijoje metus savanoriavęs G. Henaut paliks pėdsaką parke. Vaikino kelionę į Lietuvą rėmė Europos savanorių korpusas, kuris projektinėmis lėšomis finansuoja studentų atvykimą į svetimas šalis, būsto nuomą.

G. Henaut kartu su Karklės bendruomene įgyvendino vietinių gyventojų norą ir pastatė poilsio suoliukus iš akmenų. Čia gyvenančios šeimos sukonstravo gabionus ir kaimo svečiams įrengė suoliukus, ant kurių galima patogiai prisėsti ir atsikvėpti.

Simbolis: savanoris iš Prancūzijos pririnko pajūryje akmenų, kurie primena jo tėvynės vėliavos spalvas. / Pajūrio regioninio parko direkcijos nuotr.

Taip vietiniai norėjo apipavidalinti aikštelę, kurioje poilsiautojai buvo įpratę palikti savo automobilius, nors ši erdvė nėra tam skirta.

"Šiemet buvome sulaukę italės ir prancūzo. Europos savanorių korpusas sumoka už būsto nuomą ir duoda dienpinigius. Italė dėl koronaviruso išvyko, o prancūzas pasiliko ilgiau", – pasakojo Pajūrio regioninio parko direkcijos ekologas Erlandas Paplauskis.

Savanorio pagalba parke šią vasarą buvo itin svari. Vaikinas ne tik atlikdavo aplinkos tvarkymo darbus, bet ir palydėdavo savo tėvynainius į parką.

Sentencija: kunigas M. Žilinskis nusprendė įamžinti Šventojo Rašto citatą apie meilę. / Pajūrio regioninio parko direkcijos nuotr.

"Prancūzų atvažiuoja daug, tad labai smagu, kai kažkas prancūziškai gali papasakoti apie parką", – džiaugėsi E. Paplauskis.

Karklės gyventojai, nutarę gaminti gabionus primenančius suolelius, praeivių dėmesį į tokius įrenginius atkreipia ne veltui.

"Šylant klimatui ir vykstant vis smarkesnei krantų erozijai, norima priminti, jog tokiais gabionais gali tekti tvirtinti ne tik krantus", – kalbėjo E. Paplauskis.

Suolelius pajūrio gyventojai papuošė mėgstamomis citatomis. Vieną jų – apie meilę – iš Šventojo Rašto parinko kunigas Mindaugas Žilinskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Iškrypę idiotai, gal geriau tegul ta suola įdeda dovanų varlėms.

Batman

Butu šalia palaižytu subine 21@mžiaus napoleonui:)

Tipas

Kvailių darbas. Beždžionės ir tiek.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS