Kas teršia Pilies uostelį? | kl.lt

KAS TERŠIA PILIES UOSTELĮ?

Jachtas ir mažuosius laivelius Pilies uostelyje laikantys laivininkai pastebėjo, jog po kiekvieno lietaus vanduo pasidengia naftos produktų plėvele. Įtariama, jog teršalai į vandenį patenka iš šalia esančios naujos automobilių stovėjimo aikštelės.

Automobiliai teršia Pilies uostelio vandenis, įsitikinę čia savo laivus ir jachtas laikantys klaipėdiečiai.

Jie pastebėjo, kad naftos produktų plėvelė vandenyje atsiranda tik palijus, spėjama, jog teršalai į uostą nubėga kartu su lietaus vandeniu.

"Vandenį tikrai teršia ne laivai, nes teršalų jame atsiranda tik po lietaus. Manyčiau, jog jie čia suteka iš kaimynystėje esančios automobilių stovėjimo aikštelės. Galima įtarti, jog čia nėra įrengta naftos produktų gaudyklė. Labai keista, kad niekam kol kas ši situacija neužkliuvo", – stebėjosi klaipėdietis (pavardė redakcijai žinoma – A.D.).

Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Romualdas Dužinas tikino, kad aplinkosaugininkai apie šią problemą nieko nežino, esą į juos dar niekas nesikreipė.

"Kai rasime tas naftos dėmes, turėsime rasti teršėją, tai yra konkretų automobilį, kuris turi valstybinį numerį ir savininką. Tai nustatyti galima remiantis stebėjimo kamerų duomenimis. Čia tyrimas ilgas, nuobodus, bet jį reikės atlikti", – dėstė R.Dužinas.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas patikino, jog šioje automobilių stovėjimo aikštelėje naftos produktų gaudyklės tikrai yra įrengtos, tik nežinia, kodėl teršalai patenka į uostą.

"Į atvirą vandens telkinį turėtų bėgti švarus vanduo, jei vis dėlto vanduo yra nuolat teršiamas, reikėtų kreiptis į bendrovę "Klaipėdos vanduo", jie eksploatuoja šiuos įrenginius. Jei kažkas neveikia, reikia ieškoti problemos", – teigė V.Švedas.

Bendrovės "Klaipėdos vanduo" gamybos direktorius Algirdas Špučys suabejojo, kad naujoje automobilių stovėjimo aikštelėje yra įrengta naftos produktų gaudyklė.

Esą "Klaipėdos vanduo" darbuotojai ten rado kažkokius šulinius, o juose – tepalų, tačiau nėra aišku, ar tai ir yra teršalų rinktuvai.

"Negaliu kategoriškai teigti, kad teršalų gaudyklės ten nėra. Tačiau, bent jau mums to įrenginio niekas neperdavė. Aiškinsimės, kaip čia yra", – pabrėžė A.Špučys.

GALERIJA

  • Nuotekos: manoma, kad palijus taršalai į uostelio vandenį patenka šiuo lietaus nuotekų vamzdžiu.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pasiulimas

Reikia visus laivukus patikrinti pirmoje vietoje,jie gi ne vandeniu varomi.

Efa

O mer....vel nieko nemate ir negirdejo ,pakelkit uzpakalius nuo kedziu ir patikrinkit ,nedirbat ponai valdininkai o atlygimus gaunate ....

"aplinkosaugininkai apie šią problemą nieko nežino"

Kaip nervina tokie neigalus Duzinai, kad kartais norisi juos i siena dauzti. Jusu darbas zinoti ir veikti, nes jiems niekas nesmirdi, nera uztersimo, nieko nera....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS