Kavinių savininkų laukia kontrolė | kl.lt

KAVINIŲ SAVININKŲ LAUKIA KONTROLĖ

Dauguma uostamiesčio verslininkų pagal išduotuose leidimuose numatytą terminą jau turėjo nugriauti lauko terasas. Savivaldybės kontrolieriai šią savaitę tikrins, ar kavinių savininkai įvykdė šį reikalavimą.

Antrą kartą baus skaudžiau

Kaip pranešė Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis, didžiajai daliai kavinių ir barų savininkų leidimai terasoms buvo išduoti iki rugsėjo 30-osios.

Per septynias darbo dienas, tai yra iki spalio 10-osios, jų turėjo nelikti, priešingu atveju verslininkams grės baudos.

Pagal Lietuvos administracinių nusižengimų kodekso 154 straipsnį, prekybos viešosiose vietose taisyklių pažeidimas užtraukia baudą nuo 16 iki 30 eurų, pažeidimas, padarytas pakartotinai, – baudą nuo 30 iki 80 eurų.

Kontrolieriai ne tik skirs baudas, bet ir pareikalaus nugriauti terasą per penkias darbo dienas.

Jei kavinės savininkas šio reikalavimo nepaisys, turės susimokėti didesnę baudą.

Pasak S.Valiulio, itin probleminės vietos – Žvejų, Herkaus Manto gatvės, M.Mažvydo alėja.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausiosios specialistės Agnės Varpučinskaitės žodžiais, šiemet dviejų kavinių terasos stovėjo nelegaliai.

"Tai – vienas restoranas Žvejų gatvėje ir kavinė Herkaus Manto gatvėje. Jų savininkams skyrėme baudas ir paprašėme atlikti tyrimą Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos. Tyrimas vis dar vyksta, todėl oficialaus atsakymo dėl sprendimo iš inspekcijos nesame gavę", – paaiškino A.Varpučinskaitė.

Patikrinimo metu minėtose įstaigose kontrolieriai nesilankys, nes jų priežiūra patikėta kitai institucijai.

Dėl leidimo – į NŽT

Šį pavasarį lauko kavinių verslo atstovai, norintys išsiimti leidimus, susidūrė su trukdžiais.

Mat pagal 2018-ųjų liepą įsigaliojusią tvarką leidimus sudėtingesniems statiniams ant valstybinės žemės uždrausta išduoti savivaldybėms.

Tokie leidimai patikėti Nacionalinei žemės tarnybai.

Tai liečia lauko terasas, kurios įrengiamos ant pakylos, su laikinomis sienomis.

Alternatyva – laikinas įrenginys, tačiau Klaipėdos valdininkų siūlymas kėdes ir stalus statyti prie kavinės tiesiai ant žemės ne visiems verslininkams priimtinas.

Alternatyva – laikinas įrenginys, tačiau Klaipėdos valdininkų siūlymas kėdes ir stalus statyti prie kavinės tiesiai ant žemės ne visiems verslininkams priimtinas.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Armonas, naujoji tvarka supainiojo verslininkus ir apsunkino savivaldybės tarnautojų darbą.

Dabar laikino statinio savininkas turi kreiptis ir į Nacionalinę žemės tarnybą, ir į savivaldybę.

"Savivaldybės administracijos leidimas aptarnavimo vietoms išplėsti vis dėlto būtų reikalingas, bet iš pradžių verslo atstovas turėtų gauti Nacionalinės žemės tarnybos sutikimą valstybinėje žemėje statyti laikiną statinį", – patikslino pašnekovas.

Pasigedo aiškumo

Laikino statinio sąvoką apibrėžia įstatymas, tačiau jame esą trūksta tikslumo.

Laikinas statinys ar įrenginys – turėtų nustatyti kitos atsakingos institucijos.

"Čia visiško aiškumo nėra. Mūsų skyrius statybos klausimų nesprendžia", – atkreipė dėmesį R.Armonas.

Naująja tvarka verslininkai skatinami neužgriozdinti miesto gatvių papildomais statiniais.

Paprastiems įrenginiams (nedidelėms pakyloms, staliukams ir skėčiams) galioja senoji tvarka.

Kai kurie uostamiesčio kavinių savininkai leidimus terasoms turi išsiėmę ir iki spalio pabaigos.

Tačiau iki šiol Klaipėdos savivaldybė neišdavė nė vieno leidimo laikinam statiniui įrengti.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Būtų gerai

kad tarnybos ne tik apsitvarkymus tikrintų bet ir paslaugų kokybę. Dabar suplojam nemažus pinigus o nėr už ką. Verslininkai, ypač teikdami banketų paslaugas, įsivaizduoja kad visi turi jiems nuolaidžiauti ir tik džiaugtis kad anie čia yr ?.. Jei nesugebi net tokio biznelio kaip kavinė su pyragaičiais ,,sukti", tai geriau užsidaryk pats nevargęs ir kitų neerzinęs. Savivaldybė galėtų užsiimti skatinimu (lengvatom, apdovanojimais ir pan.) tų kavinių, kurios sutvarkytos kaip reikalinga, prekiauja skaniais produktais ir stengiasi klijento naudai.

Vėtra

Kavinės palei Dangę vasarą labai papuliarios , o tai reiškia ir uždirba neblogai. Kadangi neblogai uždirba galėtų ir apsitvarkyti. Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai privalėjo atkreipti dėmesį į betvarkę aplink lauko kavines ir jose. Tai tikrai nepuošia miesto. Kitą kartą nufotografuosiu ir pridėsiu nuotraukų į internetą , kad visi" pasidžiaugtų" verslininkų apsileidimu.

Anonimas

Įdomu kodėl netikrina liberalo M.Žylio laikino pastato "Kar kar" parke leidimo ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS