Kelionė į Nidą – per duobes: naktį kurorte teko ieškoti suvirintojo | kl.lt

KELIONĖ Į NIDĄ – PER DUOBES: NAKTĮ KURORTE TEKO IEŠKOTI SUVIRINTOJO

Kauniečių pora pakeliui į Nidą pakliuvo į nemalonią situaciją. Jiems ne tik buvo sugadinta nuotaika, bet teko patirti ir nemenkų nuostolių. Kelyje tarp Juodkrantės ir Pervalkos į duobę pataikęs mašinos ratas skilo, naktį poilsiautojams kurorte teko ieškoti suvirintojo.

Dėl kelio – pyktis

Kauniečių šeima į Neringos pusę keltu kėlėsi jau sutemus, tad visa kelionė iki kurorto vyko tamsiuoju paros metu.

"Kelias į Nidą yra siauras, tenka atidžiai dairytis tamsoje, nes bet kada gali iššokti žvėrys. Kelyje tarp Juodkrantės ir Pervalkos, 26–27 kilometre, pajutome tokį smūgį, kad atrodė, jog dantys išbyrės. Jei priešais atlėktų automobilis, tokios duobės net nespėtum apvažiuoti", – pasakojo Sandra.

Atvykėliai piktinosi, kad kelionė į Nidą – nepigus malonumas, o keliai – labai prasti.

Skaitytojos nuotr.

"Dažnai vykstame į Nidą, ten gyvena mūsų giminaičiai. Kiekvieną kartą mokame nemažus pinigus už įvažiavimą į Neringą. Tačiau tokių kelių niekur nematėme. Panašiai prieš kelerius metus, kol buvo senoji valdžia, atrodė Kaunas. Šalyje turime tik kelis mažučius kurortus ir niekaip nesugebame sutvarkyti jų kelių. Druskininkai ir Palanga susitvarkė, o Nidoje niekaip nepavyksta to padaryti", – piktinosi moteris.

Už remontą – 200 eurų

Atvykėliams teko skubiai žvalgytis automobilių meistro, o Neringoje tai – tikras iššūkis.

"Šiaip taip radome žmogų, kuris mums sutaisė  padangos ratlankį, jį teko virinti. Mūsų ratas kainuoja nei daug, nei mažai – 200 eurų. Tai va tokie štai nuostoliai. Po to šis meistras mums papasakojo, kokiose vietose yra tokių aštrių duobių. Vadinasi, ne mums vieniems taip yra nutikę, žmonės tikriausiai taip pat patyrė nuostolių – arba padangas sugadino, arba patį ratlankį", – sakė kaunietė.

Skaitytojos nuotr.

Poilsiautoja apie šią nemalonią situaciją papasakojo socialiniame tinkle.

"Mes girdėjome, kad neringiškiai skundžiasi, jog kažkas jiems kažko neleidžia, tai aplinkosaugininkai ar dar kažkas. Nesuprantu, kaip taip galima. Visuose miestuose keliai sutvarkomi, tik Nidoje – ne", – stebėjosi moteris.

Duobę užlopė

Pasirodo, moters įrašą pirmadienį ryte socialiniame tinkle paskaitė įmonės "Kelių priežiūra" darbuotojai.

Šios įmonės Vakarų regiono vadovas Algminas Šmitas patikino, kad dar pirmadienį ryte problema buvo išspręsta.

"Kelių tarnyba informavo, kad matė informaciją socialiniame tinkle "Facebook", duobė jau buvo sutvarkyta. Labai gerai, kad žmonės pranešė, tokią informaciją mes sekame. Šis kelias atnaujintas iki Preilos, o toliau jis tikrai prastokas, kelkraščiai siauri. Iki Preilos atnaujintas ir dviračių takas", – patikino A.Šmitas.

Skaitytojos nuotr.

Rugsėjį Susisiekimo ministerija skelbė, kad jau numatyta kelio Smiltynė–Nida rekonstrukcija.

Tuomet minėta, kad pradėtos derinimo procedūros tarp Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos, Lietuvos automobilių kelių direkcijos ir Neringos savivaldybės tam, kad būtų galima praplatinti šį kelią.

2012–2013 m. už maždaug 10 mln. eurų buvo rekonstruotas apie 10 km ilgio kelio Smiltynė–Nida ruožas, taip pat už 1 mln. eurų suremontuotas dviračių takas tarp Pervalkos ir Nidos.

Tuo metu buvo pasiektas sutarimas su aplinkosaugininkais ir nacionalinio parko direkcija dėl kelio rekonstrukcijos, jo neplatinant. 1970 m. nutiestas kelias yra vienas blogiausių krašto kelių šalyje, jame įvyksta daug avarijų.

Tačiau kol kas realūs darbai susiję tik su dviračių tako rekonstrukcija. Teigiama, kad iki 2025 m. dviračių takas bus visiškai renovuotas. Tam numatyti trys etapai – vienas jų iki 2023 m. bus baigtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Marius

Ir man teko i tas duodes ilekti. Bjaurus kelias

Kisa

Žemo profilio padangos kaltos, važiuoja kaip su vežimu.

Vaidas

Ko norėti kai šiukšlių vadybininkas Jasaitis pradeda miestui vadovauti, neturint pats supratimo ir komandos. Sugebėjo tik savo šeimyną ir dar kelis bebrus įdarbinti. Buvo 0, tapo - minusinis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS