Keliuose ragina būti atidiems: gyventojų laukia savaitė griežtų patikrų | kl.lt

KELIUOSE RAGINA BŪTI ATIDIEMS: GYVENTOJŲ LAUKIA SAVAITĖ GRIEŽTŲ PATIKRŲ

Dažnai pasikartojanti situacija, kai kelyje mašiną aplenkęs vairuotojas nerodo posūkio ženklo, gali baigtis skaudžia avarija. Siekdami išaiškinti kaip galima daugiau tokių nusižengimų, pareigūnai visą kitą savaitę Lietuvos keliuose rengs reidus.

Iš Palangos į Klaipėdą kasdien važiuojantis vyras jau seniai suprato, kad saugiau įsijungti vaizdo registratorių, – vairuotojas pats pamato daugybę Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Didelę vairavimo patirtį turintis vyras kaskart stebisi vairuotojų įžūlumu.

„Nesuprantu, visi lankėme vairavimo mokyklas, laikėme egzaminus, išmokome, kad, darydami manevrą, turime rodyti posūkio ženklą, bet gatvėse ir keliuose nepaisančiųjų šios taisyklės – daugybė. Keisčiausia, kuo brangesnė mašina, tuo mažiau jos vairuotojas laikosi taisyklių“, – piktinosi vyras.

Šią savaitę vaizdo registratoriumi užfiksavęs, kaip baltas automobilis kelyje jį aplenkė nė nemirktelėjęs jokia posūkio lempa, vyras ėmė abejoti – gal pasikeitė taisyklės.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika patikino, kad posūkio ženklo nerodymas yra vienas dažniausiai pasitaikančių nusižengimų.

„Keičiant važiavimo kryptį, lenkiant, sukant, persirikiuojant būtina rodyti posūkio ženklą. Kad nesuklaidintume ir nesukeltume avarinės situacijos, turime informuoti kitus vairuotojus apie savo ketinimus ir būsimus manevrus“, – aiškino Kelių policijos vadas.

M.Džermeika ragino apie tokius nusižengimus informuoti pareigūnus elektroniniu būdu per epolicija.lt, bet tokie pranešimai neturėtų būti anonimiški. Pranešėjas gali būti pakviestas liudyti teisme nagrinėjant administracinės nuobaudos bylą.

Kai vairuotojai, nerodantys posūkio ženklo, sukelia avarines situacijas, jų kaltę, be vaizdo registratoriaus įrašo, įrodyti sunku.

Kadangi kasmet pavasarį į gatves išrieda kur kas daugiau automobilių nei žiemą, padaugėja chuliganiško vairavimo atvejų. Tad kitą savaitę nuo kovo 22 iki 28 d. visos Lietuvos keliuose policininkai vykdys griežtas patikras.

„Daugybė vairuotojų nerodo posūkių. Mūsų laukia rimtas darbas, o nepaklusnių vairuotojų – griežtos nuobaudos“, – patikino M.Džermeika.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

BMW

Ką man daryti, jei pas mane gamykliškai nėra posūkių rankenėlės?

Trikojis \\\\\.../////

Chroniška liga posūkių nerodymas ir pirmos juostos užėmimas,kad ir kai ji kiek matosi dideliu atstumu į priekį laisva.---Kas pas žmones negera galvose,tik pirmoje juostoje uždėk Raidę A tai visi grūdžias į tą A juostą.---Greitį paregulevo "TRIKOJAI" ir policija,ačiū jiems.Tuo toliau tuo rečiau tave stumia nuo kelio ir rodo fakius jei važiuoji leistinu greičiu.---Prašymas,neužmikite ant laurų,nesumažinkit "TRIKOJŲ",liga progresuos su trenksmu.

Velykos arteja

Reikia kiausiams nudazyt dazam truksta fitimiti......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS