Ketinama sutvarkyti kiaurą Klaipėdos rotušės stogą | kl.lt

KETINAMA SUTVARKYTI KIAURĄ KLAIPĖDOS ROTUŠĖS STOGĄ

Klaipėdos valdžia ruošiasi tvarkyti miesto rotušės stogą – dėl prastos jo būklės šiuo metu užliejamos istorinio pastato patalpos.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė sako, jog vandenį praleidžia ne viena stogo vieta. 

„Stogas bėga pro visas įmanomas puses, tiesiogiai yra užliejamos patalpos nuo viršutinio aukšto ir iki pirmo net vanduo prieina“, – BNS teigė I. Kubilienė.

Savivaldybė ketvirtadienį paskelbė ieškanti kapitalinio stogo remonto rangovo – jis turėtų pakeisti ir stogą dengiančias pluoštinio cemento plokšteles cinko skarda, atnaujinti stoglangius, įrengti papildomą šildymo izoliaciją, sustiprinti pastato kai kurias konstrukcijas bei atlikti kitus darbus.

Rangovą tikimasi surasti iki spalio 11 dienos, darbams savivaldybė yra numačiusi 290 tūkst. eurų (be PVM).

Miesto savivaldybei ir bendrovei „Mūsų laikas“ priklausantis pastatas paskutinį kartą rekonstruotas 2007 metais.

Stogas bėga pro visas įmanomas puses, tiesiogiai yra užliejamos patalpos nuo viršutinio aukšto ir iki pirmo net vanduo prieina.

Į nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą įtrauktoje rotušėje 2011–2023 metais buvo įrengta Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko darbo vieta, tačiau šiemet miesto vadovu išrinktas Arvydas Vaitkus nutarė dirbti Liepų gatvėje esančiame pastate, kur įsikūrusi savivaldybės administracija.

Dviejų aukštų rotušė 18-ajame amžiuje statyta kaip gyvenamasis namas, priklausęs Danijos konsului ir garsiam pirkliui Lorencui Hansenui Lorckui, o 1807–1808 pastatas buvo tapęs Prūsijos karaliaus Friedricho Vilhelmo III-iojo ir jo žmonos karalienės Luizės rezidencija.

1845 metais Klaipėdos miesto magistratas nupirko šį namą ir pavertė jį rotuše.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Śaiba

Va kas gaunasi kai biezdariokai daig bezda,net stogas neatlaiko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS