Kilo erzelis: klaipėdiečiai nenori daugiaaukščio Taikos prospekte | kl.lt

KILO ERZELIS: KLAIPĖDIEČIAI NENORI DAUGIAAUKŠČIO TAIKOS PROSPEKTE

Antradienio rytą Klaipėdos savivaldybėje kilo erzelis. Apie 80 klaipėdiečių čia susirinko pareikšti nuomonę dėl planuojamo devynių aukštų pastato statybų Taikos pr. 47. Dalis gyventojų pasisakė, kad nebūtų taip atkakliai nusiteikę prieš, jei pastatas būtų tik penkių ar mažiau aukštų.

Užstos saulę

Pastačius devynaukštį, į aplinkinius butus esą nebeprasiskverbtų saulė, o vietoje medžių visi būtų priversti žiūrėti į priešais atsikrausčiusių kaimynų langus. Neliktų ir ramybės, kadangi prie minėto pastato ištisą dieną automobilius statytųsi atvykėliai.

Įsakymas dėl šio projekto detaliojo plano parengimo Klaipėdos savivaldybės tarybos patvirtintas dar 2008 m. liepos 31 d. Dokumentas yra viešas.

Jūs man nekelkite čia tų bangų.

Architektė Danutė Zubavičienė susirinkusiems pristatė detalųjį planą. Pristatymo metu tyla tvyrojo trumpai. Daugelis piktinosi, kad ne tik negali užduoti klausimų, bet ir į užduotus nesulaukė atsakymų.

Kiek gyventojų parašų surinkta dėl to, kad statybos apskritai neįvyktų, esą taip pat nebuvo atsakyta, nors klausimas buvo pakartotas ne vieną kartą.

Vytauto Liaudanskio nuotr..

„Aš viską puikiai girdžiu“

Vienas Taikos pr. 43 gyventojas klausė, ar buvo įvertinta statysimo namo būklė ir rizika, kadangi dar nepradėjus naujojo pastato statybų jo daugiabutis jau trūkinėja. Tad kas atsakytų už pasekmes?

„Aš viską puikiai girdžiu. Mes įvertinsime jūsų pasiūlymą“, – kalbėjo architektė.

Ne kartą gyventojai bandė pasakyti, kad sutiktų dėl pastato statybos, jei jo aukštis siektų ne 30 m, kaip šiuo metu numatyta detaliajame plane, o 20 m, tačiau liko tarsi neišgirsti.

„Ar jūs norėtumėte kiekvieną dieną matyti už aštuonių metrų pastatą, kurio iki tol nebuvo?“ – klausė klaipėdietis.

Architektė taip pat ne kartą pabrėžė, kad detaliajame plane yra numatyti maksimalūs rodikliai, tačiau dar nėra oficialiai nuspręsta, kelių aukštų pastatas bus.

„Atsiprašau, detalųjį planą rengė penkerius metus. Į tą tarpą pakliuvo ir karantinas, todėl jūs man nekelkite čia tų bangų ir klausimų apie bendrąjį planą. Jis yra galiojantis. Atsižvelgdamas į bendrojo plano sprendinius, investuotojas šitoje situacijoje nusprendė daryti detalųjį planą. Jis gi jo nedarė, kol nebuvo bendro plano ir buvo neaiškūs sprendiniai“, – tikino D. Zubavičienė.

Butai nebus dideli

Susirinkime dalyvavo ir sklypo savininkas Aurimas Mockus. Jis teigė, kad sklypą įsigijo prieš penkerius metus ir nuo to laiko teritorijoje daug kas pasikeitė – sumažėjo čia besilankančių asocialių asmenų, alkoholikų, narkomanų.

Jis taip pat bandė raminti, kad statomi butai nebus dideli, kad bus vadovaujamasi teisės aktais.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Tačiau gyventojų toks atsakymas netenkino.

A. Mockui, kaip pats sakė, buvo keista klausytis argumentų dėl to, kad 20 m aukščio pastatas jokio poveikio gyventojams neturės, o 30 m trukdys.

„Tikrai nesiruošiame daryti, kad butai būtų po 100–150 kvadratų, yra reglamentas, reikalaujantis tam tikros kvadratūros pagal parkavimo vietas. Mes į tai atsižvelgsime, ir tikrai aš, kaip projekto vystytojas, nesiruošiu statyti. Galbūt bus pritraukiami kažkokie investuotojai, gal kažkuriame etape bus parduota“, – neslėpė A. Mockus.

Ar tikrai į gyventojų pageidavimus bus atsižvelgta? Bent kol kas neaišku. Manoma, kad šis susirinkimas – ne paskutinis.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Soriukas

Iš kur pas tą savininką dar tiek kantrybės su šia savanaudžių avinų gauja kalbėtis? Aš jau nuotraukoje matau, kad ten etatiniai Klaipėdos dalbajobai susirinkę. Lai eina dirbti ir lai mažiau kišasi ne į savo reikalus!

Pilietis

Neviltis dėl suįžūlėjusių ir pasimetusių žmonių, jie mano, kad minia sprendžia ką daryti kito asmens nuosavybėje. Patys net nėra ir nenori tapti savo daugiabučio namo žemės sklypo savininkais, bet susiburia į gaują ir eina nurodinėti sklypo savininkui ką ji sturi daryti. Jokia argumentacija negirdima. Patys neturi žemės sklypo ir nesirūpino sąvo detaliuoju planu, bet aiškina sklypo savininkui kad jis savo sklype jiems turi leisti laikyti mašinas, poilsiauti, galų gale ir šiukšlinti. Daugiabučio gyventojai nusipirko butus be jokio parkavimo ir suįžūlėję ateiūna į kitą sklypą ir rėkia, kad jis iš jų atima parkavimą ar kažką. Negi demokratija neturi ribų ir reiškia gaujos teisę, susirinkau į didesnį būrį ir garsiau rėkiu, tai vadinasi ir esu teisus.

to Pavyduolių šutvei

ko reikia pavydėti? savininko poziurio i busimus kaimynus? ar kad bus galimai ikistas ne pagal normas daugiabututis? gal pries putojantis vertetu susipažinti su STR ir kitais norminiais statybu dokumentais. Ar kitaip be taisykliu lauzymo negalima pastatyti , beto butinai reikia cia.. netinka prie Bigo kur niekas pretenziju nereikstu. ps. gaisrines normas parasytos krauju ir nelaimemis isdemekite tai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS