Klaipėda jau paruošta žiemos sezonui | kl.lt

KLAIPĖDA JAU PARUOŠTA ŽIEMOS SEZONUI

Klaipėdos ekstremalių situacijų komisijos posėdyje tikinta: miestas paruoštas žiemos sezonui. Tvarkomi sąvartynai, griaunami seni pastatai, remontuojamos gatvės, šalinami nuvirtę medžiai, pasirūpinta druskos ir smėlio mišinio atsargomis. Iki savaitės pabaigos turėtų būti sudarytos sutartys ir dėl gatvių valymo šaltuoju metu.

Marselis grįžo į miškelį

Ekstremalių situacijų komisijai padėtį Klaipėdoje pristačiusi savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė patikino, kad iš 40 didžiausių nelegalių Klaipėdos sąvartynų sutvarkyti 26.

Iškuopta ir dar 15 papildomų, buvusių įvairiose uostamiesčio vietose, o esą į Pievų gatvę grįžo žymusis Marselis.

Apie šį gyvenamosios vietos neturintį keistuolį dienraštis rašė ne kartą.

Vyras buvo įsikūręs rytiniame Klaipėdos pakraštyje, Pievų gatvėje esančiame miškelyje.

Ten jis iš įvairių atliekų buvo surentęs visą benamių "pensioną", kur nuomojo pašiūres likimo bendrams.

Miesto savivaldybės pastangomis ši buveinė prieš kelerius metus buvo išardyta, teritorija išvalyta, tačiau, kaip paaiškėjo, Marselis sugrįžo į senąją stovyklavietę.

Dar neaišku, ar iki žiemos šį atkaklų benamį Miesto tvarkymo skyriaus darbuotojai turės galimybę išprašyti lauk, nors jau dabar neabejojama, kad ne taip seniai iškuopta vieta virs dar vienu sąvartynu.

Griauna senus pastatus

I.Šakalienės teigimu, iki metų pabaigos Klaipėdoje, įvairiose miesto vietose, suplanuota nugriauti 19 senų negyvenamų ir niekam tinkamų pastatų.

Būtent tokiuose užkampiuose šaltuoju metų laiku mėgsta įsikurti benamiai, kurie besišildydami sukelia gaisrus.

Viešosios tvarkos skyriaus atstovai pažadėjo dar kartą paraginti apleistų statinių savininkus tinkamai juos uždaryti, kad pastatuose nesikurtų benamiai.

Policijos pareigūnai taip pat pažadėjo kontroliuoti šią sritį.

Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje dalyvavęs Klaipėdos policijos pareigūnas patikino, kad dabar kas parą mieste patruliuoja 70 ekipažų, ne mažiau jų bus ir žiemą.

Sutartys – šią savaitę

Bene svarbiausias pasiruošimo žiemai akcentas – užtikrinti mechanizuotą gatvių valymą Klaipėdoje.

Pasak I.Šakalienės, iki lapkričio 4 d. savivaldybė turėtų pasirašyti sutartį su rangovais dėl gatvių valymo.

Rangovai bus du, vienas prižiūrės gatves pietinėje, kitas – šiaurinėje Klaipėdos dalyje.

Miesto tvarkymo skyrius patikino, kad būsimieji rangovai turi sukaupę per 1,5 tūkst. tonų smėlio ir druskos mišinio atsargų, kurių turėtų pakakti žiemai.

Viešosios tvarkos skyrius tikino išsiuntęs raginimus namų administratoriams, kad jie pasiruoštų sniego valymui ir druskos bei smėlio barstymui daugiabučių kiemuose.

Be to, ruošiantis tamsiajam laikotarpiui, prie 16 namų mieste įrengti gatvių šviestuvai, o prie 10 pėsčiųjų perėjų – kryptinis apšvietimas.

Koronavirusas ir kiaulių maras

Didžiausią nerimą mieste, artėjant žiemai, ir toliau kelia koronavirusas.

Kelias dienas Klaipėdoje sergamumo rodikliai fiksuojami mažesni nei Lietuvos vidurkis.

Ir nors situacija kol kas dar labai sudėtinga, yra šiokių tokių prošvaisčių.

"Kalbant apie COVID-19, miestas juodojoje zonoje, tačiau matome stabilizavimosi rodiklius. Kelias dienas Klaipėdoje sergamumo rodikliai fiksuojami mažesni nei Lietuvos vidurkis. Tiesa, gydymo įstaigose lovos užimtos apie 90 proc., bet turima laisvų lovų ir stacionare, ir reanimacijos skyriuje", – Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje kalbėjo savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė.

Rožė Perminienė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Klaipėdos skyriaus vadovo Antano Baužos pasiteirauta apie paukščių gripo situaciją Klaipėdoje.

A.Bauža patvirtino, kad nuo pavasario daugiau atvejų nebuvo, tačiau nerimą kelia kiaulių maras, nes kaimynystėje, Kretingos rajone, jau aptikta 90 nuo šios ligos kritusių šernų.

"Gerai, kad mes kiaulių neturime", – liūdnai pajuokavo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius ir Ekstremalių situacijų komisijos pirmininkas Gintaras Neniškis, reziumavęs, jog iš esmės žiemos sezonui miestas paruoštas gerai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

lape siaurine

sakaliene uz privogtus pinigus namu prisistate,tai tegu benamiai ten ir gyvena,is vis nesuprantama kodel jinai dar iki siol tas pareigas uzima

Tegul gyvena žmogelis, kur jam dėtis

Ar mažai benamių po balkonais suka lizdus, prie šiukšlių konteinerių statinių nišose, Gandrališkėse benamis gulėdavo užsidegęs žvakę, dingo tik tada, kai kilo gaistas išdegė apdailos medžiagos, konteineriai. Jei ne gaisrininkai bėdos būtų buvusios rimtesnės.Marselis bėga kuo toliau nuo miesto statinių, niekam jis netrukdo ir jo pašiūrė, tai ne rūmai kylantis pajūrio regioniniame parke, ir ne Šakaliens dviaukštis namas įsigytas už centus apjuostas tvorom, ženklais, miesto centre.

jis

čia ne asociatyvi nuotrauka, o asociali.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS