Klaipėda jau ruošiasi šventėms | kl.lt

KLAIPĖDA JAU RUOŠIASI ŠVENTĖMS

Uostamiestis pamažu ruošiasi artėjančioms šventėms. Miesto centre jau matyti ant apšvietimo stulpų kabančios įvairios puošmenos, netrukus jų atsiras ir kitose miesto dalyse. Šiemet nuspręsta šiek tiek atsinaujinti, tam nupirktos naujos girliandos. Žadama, kad kitąmet naujovių atsiras ir daugiau.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės, uostamiestį bus stengiamasi papuošti iki eglutės įžiebimo, kuris vyks gruodžio 2-ąją.

„Miestas puošiasi iš naujo. Tai reiškia, kad visose gatvėse naudosime tuos pačius, kaip ir praėjusiais metais, puošybos elementus. Puošybą pradėjome nuo lapkričio pradžios. Turime papuošti iki gruodžio 2-osios, kai planuojamas eglutės įžiebimas. Švies visas miestas“, – sakė I. Kubilienė.

Puošmenos kabinamos nuo Senojo turgaus link pietinės miesto dalies, Smiltelės gatvės. Puošiamas kas antras apšvietimo stulpas, o centrinėje miesto dalyje puošmenos – ant kiekvieno stulpo.

Miestas puošiasi iš naujo.

Naujas girliandas nuspręsta pirkti dėl to, kad senosios jau susidėvėjo, prastai veikia.

„Tam išleidome 16 tūkst. eurų, jų ilgis – apie 20 kilometrų. Medžiai bus papuošti Atgimimo, Teatro aikštėse, Danės skvere. Kiti puošybos elementai bus nuo Herkaus Manto viaduko link Kretingos gatvės pabaigos. Anksčiau kabindavome ant vieno stulpo po du elementus, dabar bus po vieną. Ir papildomai puošiame iniciatyvias seniūnijas – Joniškės g. bus puošiamas kas antras apšvietimo stulpas, kaip ir J. Janonio g. link Sportininkų gatvėse“, – pažymėjo vedėja.

Anot I. Kubilienės, suma puošmenų pakabinimui ir nukabinimui nuo praėjusių metų nelabai skiriasi.

Inga Kubilienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Kaip ir kiekvienais metais, labai panaši suma planuojama išleisti – apie 100 tūkst. eurų pakabinimui ir nukabinimui. Elektros suvartojimas turėtų būti apie 20 tūkst. eurų, taip pat papildomai įsigytos girliandos ant medžių šakų – dar 16 tūkst. eurų“, – teigė Miesto tvarkymo skyriaus vedėja.

Kitąmet planuojama šiek tiek atnaujinti puošmenas ant apšvietimo stulpų, kadangi kiekvienais metais atsiranda jų vis daugiau gendančių.

„Numatome po 10–15 proc. atsinaujinimą, tai yra didelės lėšos – per 100 tūkst. eurų. Po truputį mėginsime nusipirkti naujų elementų, bet tai bus nuo kitų metų“, – akcentavo I. Kubilienė.

Burbulai, puošiantys Atgimimo aikštę, šiemet taip pat liks, šventiškiau atrodys Sukilėlių gatvė prie Teatro aikštės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Egle tik ir tesugeba matyt papuošti, Šakalienė tai buvo vedėja!!! Šita neturi autoriteto Klaipėdoje,vien pernai keliai žiema centre,baisus vaizdas.....ir apskritai nieko gero

SUSIJUSIOS NAUJIENOS