Klaipėda kol kas išvengė nelegalų | kl.lt

KLAIPĖDA KOL KAS IŠVENGĖ NELEGALŲ

Kai per rytinę Lietuvos sieną į mūsų šalį plūstelėjo nelegalių migrantų banga, nė vienas nelegalas lig šiol nėra atgabentas į Klaipėdą, nors tokia tikimybė ir buvo svarstoma. Neatšauktas ir sprendimas, jei prireiktų, apie šimtą asmenų apgyvendinti viename uostamiesčio bendrabučių.

Birželio pradžioje, kai nelegalių migrantų srautai Baltarusijos pasienyje pasiekė po keliasdešimt žmonių per dieną ir padėtis tapo sunkiai prognozuojama, iš Vyriausybės Klaipėdos valdžia sulaukė klausimo, kur uostamiestyje galėtų apgyvendinti šiuos žmones.

Valdininkai pasiūlė nelegalius migrantus, reikalui esant, apgyvendinti Nidos g. 76, viešosios įstaigos "Jūrinio sektoriaus darbuotojų rengimo centras" (JSDRC) bendrabučio dviejuose aukštuose.

Pastatas priklauso Susisiekimo ministerijai.

Nežinia kaip nutekėjo ši informacija, bet socialiniuose tinkluose klaipėdiečiai netrukus ėmė dalytis žinute, esą JSDRC bendrabutyje, Nidos gatvėje, bus apgyvendinta 150 nelegalių migrantų, todėl gyventojai buvo kviečiami į protesto mitingą.

Klaipėdos valdžia tuomet ramino miestiečius ir teigė, jog tokiais mitingais "valstybei nelengvu momentu mėginama dar labiau didinti įtampą", tačiau neslėpė, jog miestas "ruošiasi įvairiems variantams", bet patikino, kad "Klaipėdos bendruomenės saugumas yra absoliutus prioritetas".

Migrantai į Klaipėdą taip ir nebuvo atvežti.

Nors po klaipėdiečių protesto dėl būsimo nelegalų apgyvendinimo jų kaimynystėje dar maždaug mėnesį kasdien per Lietuvos sieną nesiliovė judėję jų srautai.

Ir tik nuo rugpjūčio 3 d. Vidaus reikalų ministerija leido nelegalius migrantus apgręžti ir grąžinti juos į Baltarusiją.

Per tą laiką į Lietuvą prasibrovė ir šiuo metu yra sulaikyta per 4 tūkst. nelegalių perėjūnų, bet Klaipėdoje nė vienas jų nebuvo apgyvendintas.

"Lig šiol niekas nepateikė jokio prašymo dėl poreikio nelegalius migrantus apgyvendinti pas mus. Pirmiausia, neapsimoka jų laikinai vežti taip toli, nebent būtų koks nors ekstra atvejis. Be to, Vyriausybė yra informuota apie tas patalpas Nidos gatvėje, jie ir spręs, kada jas panaudoti", – teigė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

K

Pas mus Žardėj pilna studentų ar kažkokių neaiškių žmonių, anksčiau lyg ir aišku, kad dėl Erasmus, gyvena bendrike už darželio, bet jie buvo jau seniai. Daug jų dirba Wolt'e, Bolt, nežinau... faktas, jog jau pratinasi gyventi Lietuvoje ar Europoje, nes kiti jau turi gan prabangų transportą, vasarą lieka ir panašiai. Elgiasi laisvai. Vienas su kone šlepetėmis ant ilgų, ryškių dryžuotų kojinių ir šortais drėgną rudenį apsipirkinėjo IKI parduotuvėje, garsiai kalbėjosi su kitu, viena nuolat einant garsiai dainuoja, šoka prie perėjų, tiesiog einant, kaip Afrikoj. Nejuokauju, čia rimtai. Neteisiu, bet mums, kaip europiečiams, tokia kultūra - nenatūralu.

Skaitytojas

Kol kas........

Daiva

Tai kad pietinėje miesto dalyje nemažai juodukų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS