Klaipėda laukia vakcinos nuo COVID-19: turėtų pasiekti apie 2 tūkst. vienetų | kl.lt

KLAIPĖDA LAUKIA VAKCINOS NUO COVID-19: TURĖTŲ PASIEKTI APIE 2 TŪKST. VIENETŲ

Uostamiestis vakcinų nuo koronaviruso turėtų sulaukti antrąją Kalėdų dieną. Tikėtina, kad Klaipėdos universitetinę ligoninę pasieks du tūkstančiai vakcinų.

Kaip informavo Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis, pagal galiojančią tvarką, vakcinacija turės užsiimti ta gydymo įstaiga, kurią pasieks vakcina, pervežti jos neleista.

Skiepijimui parengtos septynios brigados. Ligoninėje paruošti specialūs šaldytuvai, tinkami tokiai vakcinai saugoti.

"Kaip suprantame, nors tvarkos keičiasi kone kasdien, jas privalu išnaudoti iki Naujųjų metų", – patikino V.Janušonis.

Kol kas gydymo įstaigos renka informaciją, kiek reikia paskiepyti medicinos darbuotojų. Vakcinuojami nebus tik tie, kurie to nenorės arba šiuo metu serga koronavirusu.

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje gydoma 116 koronavirusu sergančių asmenų, 19 žmonių guli reanimacijos skyriuje, 15 pacientų reikia ventiliacijos aparatų, penkiems atliekama hemodializė.

Šiuo metu šioje gydymo įstaigoje serga 150 medikų, iš jų 33 konstatuotas koronavirusas.

"Šventėms esame pasiruošę. Papildomai šiam laikotarpiui esame numatę 45–50 lovų", – sakė V.Janušonis.

Įstaigoje šiuo metu yra dar 400 kitų pacientų, kuriems reikalingas stacionarus gydymas.

Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje taip pat paruošta rezervinių vietų galimiems koronavirusu užsikrėtusiems pacientams.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Jelena

Medikai irgi žmonės. Medikai kaip ir mes visi irgi byjo užsikresti koronovirusu ir parnešti ligą savo šeimai. Todėl dalį medikų yra nedarbingi šio metu. Bet dauguma KUL mediku sažiningai ir sunkiai dirba. Buvau karantino metų pora kartu greitosios pagalbos ekipažu atgabenta į KUL priemimo skyrį, gavau visą reikalingą pagalbą. Pati mačiau kiek daug pacientų, koks darbo kruvis pas medikus, kaip jems dabar sunku. Labai ačiu visiems KUL priemimo skyriaus darbuotojams, ir sesutiems, ir gydytojams už demesį ir pagalbą.

Šiaip

Į akis krito kitkas. Kovidu serga 33 KUL medikai, o dar 128 jų yra nedarbingi dėl kitų ligų. Nenormalūs skaičiai dėl pastarųjų. Negi medikų sveikatos lygis lyg kokių senelių iš pensionatų.

Pilietis

kas cia per botai rasineja tipo visi labai nori skiepitis :D savaime aisku ekstrinius specialistus skepis pirmus tai tie savo seimoms jau pribure kad tik tiketu o tie platina gandus per artimus vat tau ir susidaro komentatoriu banda kuri balsuoja uz. Normalus zmogus niekada nesutiks su situo sudu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS