Klaipėda rengiasi vasaros sezonui: tvarkoma audrų niokota infrastruktūra, ruošiami gelbėtojai | kl.lt

KLAIPĖDA RENGIASI VASAROS SEZONUI: TVARKOMA AUDRŲ NIOKOTA INFRASTRUKTŪRA, RUOŠIAMI GELBĖTOJAI

Klaipėdoje intensyviai ruošiamasi vasaros sezonui – pajūryje atnaujinama žiemos audrų nuniokota infrastruktūra, ruošiami gelbėtojai, planuojami reidai.

Pasirengimas vasaros sezonui trečiadienį aptartas Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje.

„Veiks 12 gelbėjimo postų, saugumo užtikrinimui dirbs iki 70 gelbėtojų, devyni medicinos personalo darbuotojai“, – sakė savivaldybės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ vadovas Olegas Mariničius.

Šiuo metu vykdomi gelbėtojų bei medikų apmokymai. Sezonui paruošta gelbėtojams tarnausianti technika – vandens motociklai, keturračiai, kateriai, nuotolinio valdymo gelbėjimo plaustai ir kt.

Atstatys audros padarytą žalą

Šiųmetės audros paplūdimiams pridarė nemenkos žalos, tačiau žadama, jog poilsiautojams problemų nekils.

„Nesakau, kad šimtu procentų atstatėme. Girulių aikštelė, kuri buvo nuplauta, iš dešinės visada turėjo problemų – pirma vienoj vietoj sugriuvo, atstatėm, dabar kitur sugriuvo. Šiems metams atsisakėm atstatyti, ją eliminavome, o dėl kitų svarbių dalykų – viskas bus atlikta. Vandentiekį atstatėm, laiptus nuleisim prie žemės arba žemę priartinsim prie laiptų“, – sakė O. Mariničius.

Audros buvo suniokojusios vandentiekio tinklus, kuriais į paplūdimį buvo tiekiamas geriamas vanduo. Bus sumontuoti nauji gėlo vandens fontanai, pastatyta keletas naujų lauko dušinių.

Konkursą laimėjusios įmonės tvarko paplūdimio takus. Atnaujinta ir senoji infrastruktūra – kone 60 persirengimo kabinų, taip pat suolai.

Gelbėtojai pilnai sezonui bus pasiruošę iki birželio 1 dienos.

Anot Klaipėdos keleivinio transporto laikinojo direktoriaus Andriaus Samuilovo, sezonas pajūryje jau prasidėjo – nuo gegužės 1-osios renkama rinkliava už automobilių stovėjimą.

Sezonas pajūryje jau prasidėjo – nuo gegužės 1-osios renkama rinkliava už automobilių stovėjimą.

Vykdys reidus

Klaipėdos savivaldybės miesto tvarkymo skyriaus laikinoji vedėja Inga Kubilienė informavo, jog pasitinkant vasaros sezoną mieste jau įjungta daugelis fontanų, o netrukus pradės veikti naujai įrengtas šviečiantis fontanas rekonstruotame Danės skvere.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Mariaus Poimanskio teigimu, šį sezoną darbuotojai aktyviai stebės, ar laiku šienaujami žalieji plotai.

„Raginsime valdas ir bendrijas žolę pjauti, turime daug atvejų su erkiniais įkandimais“, – teigė M. Poimanskis.

Ketinama vykdyti triukšmo prevencijos kontrolę. Policija sulaukia senamiesčio gyventojų skambučių dėl triukšmo iš čia veikiančių kavinių, ypač, kuomet darbą pradeda lauko kavinės Žvejų gatvėje.

Reidus Viešosios tvarkos skyrius ketina rengti ir kartu su uostamiesčio policija. Anot policijos atstovės Rasos Bekežienės, paplūdimiuose vykdant reidus bus kreipiamas dėmesys į alkoholio vartojimą, taip pat saugų elgesį vandenyje ir kt.

Didelis gaisrų pavojus

Kretingos miškų urėdijos pavaduotojas Sigita Kupšys informavo, jog ugniagesiai pradėjo papildomą budėjimų sezoną Kretingoje ir Smiltynėje.

„Pagal miškų gaisringumo klasę budi miško gaisrų stebėjimo operatoriai, kurie per kameras stebi teritoriją. Kol kas didelių problemų su gaisrais neturėjom, nors gaisrams kilti palankus laikotarpis – negaunam lietaus, ganėtinai sausa, šalta, žolinė augalija vegetuoja iš lėto. Kol neperžėlė sausa žolė, situacija aštri“, – teigė S. Kupšys.

Pavaduotojo teigimu, šiais metais gali kilti iššūkių dėl džiūstančių medžių, kuriuos gali tekti šalinti vasaros sezono metu.

„Gali kelti visuomenės nepasitenkinimą, bus matoma prie dviračių takų. Tai tik prognozė, kuri, duok Dieve, nepasitvirtins, dėl viršūninio žievėgraužio, ir užsitęsusių sausrų, kurie alina medynus“, – sakė S. Kupšys.

Sumažės spūstys

Vasaros sezonui pasirengusi ir bendrovė „Smiltynės perkėla“, baigusi rekonstrukcijos darbus Naujojoje perkėloje, iš kurios keliami automobiliai į Kuršių neriją.

„Pastatyta nauja automobilių kaupimo aikštelė, sezoną startuojame su 10 eismo juostų, penkios automatinės kasos aptarnaus. Talpinsim 135 automobilius, iš miesto srautą patrauksim savęs link, išvengsime kamščių“, – sakė bendrovės atstovas Darius Undžys.

Nuo birželio 1-osios, kaip pranešama, čia pradės dirbti keturi keltai.

Smiltynės pusėje rekonstrukcijos darbai ties perkėlos krantinėmis dar vykdomi, tačiau tikimasi, jog iki sezono bus suspėta.

Anot D. Undžio, darbus sutrikdė vis aptinkami sprogmenys. Nuo pirmadienio ties perkėla dar bus skenuojamas dugnas vadinamuosiuose karštuose taškuose, kur neseniai buvo aptiktas didelis kiekis sprogmenų.

Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas Mindaugas Lapas informavo, kad jau patikrinti vandens telkiniai, prie kurių buvo pastatyti įspėjamieji ženklai, jog maudytis draudžiama. Pasigesta tik vieno ženklo.

Pernai nelaimių Danės upėje išvengti pavyko, o Baltijos jūroje ties Klaipėda nuskendo trys žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Buras

Danges upe, Danges!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS