Klaipėda – tarp užkrato lyderių: savivaldybė taikys griežtesnius karantino ribojimus | kl.lt

KLAIPĖDA – TARP UŽKRATO LYDERIŲ: SAVIVALDYBĖ TAIKYS GRIEŽTESNIUS KARANTINO RIBOJIMUS

Uostamiestis pagal užsikrėtusiųjų COVID-19 statistiką šiuo metu yra trečias visoje šalyje. Būtent todėl Klaipėdos savivaldybė nusiteikusi taikyti griežtesnius karantino ribojimus, nei rekomenduoja Vyriausybė. 5–12 klasių moksleiviams dėl augančio koronaviruso atvejų skaičiaus karantino savaitėmis veikiausiai bus taikomas tik nuotolinis, o ne mišrus, kaip rekomenduota, mokymas.

Pastarųjų dviejų savaičių duomenimis, uostamiestyje žmonių, užsikrėtusių koronavirusu, yra dvigubai daugiau nei Lietuvos vidurkis.

Pagal sergančiųjų skaičių Klaipėda šiuo metu yra trečioje vietoje tarp šalies miestų.

Didžiausią neviltį varo "Klaipėdos viltis". Tačiau kol kas aptverti "Stop" juosta pastato dar nereikia.

Užpraėjusią parą Klaipėdoje nustatyti 226 nauji koronaviruso atvejai, tai – daugiausia nuo pat pandemijos pradžios.

Didžiausias židinys šiuo metu – neįgaliųjų įstaigoje "Klaipėdos viltis", kur užsikrėtė visi 30 globotinių ir virš 20 įstaigos darbuotojų.

"Didžiausią neviltį varo "Klaipėdos viltis", tačiau kol kas aptverti "Stop" juosta pastato dar nereikia", – nuotolinėje spaudos konferencijoje kalbėjo Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Trijų ugdymo įstaigų – "Sendvario" progimnazijos ir vaikų darželių "Žuvėdra" bei "Saulutė" veikla dėl COVID-19 išplitimo bent kol kas yra sustabdyta savaitei. Ar įstaigos bus uždarytos ir toliau, paaiškės kitos savaitės pabaigoje.

Artimiausias tris karantino savaites visų kitų mokyklų 5–12 klasių moksleiviai mokysis nuotoliniu būdu, o ne mišriu, kaip rekomendavo Vyriausybė.

Vytautas Grubliauskas / Redakcijos archyvo nuotr.

Taip nusprendė savivaldybė dėl COVID-19 plitimo dinamikos Klaipėdoje.

Odontologijos ir kitos skubios medicininės pagalbos įstaigos karantino laikotarpiu Klaipėdoje veiks.

Miesto valdžia tikisi važiuojančiųjų viešuoju transportu sąmoningumo, prašoma, kad žmonės laikytųsi atstumų, neliptų į autobusą, jei jame jau yra nemažai žmonių, o palauktų kito.

Nuo šeštadienio vidurnakčio, Vyriausybės sprendimu, Lietuvoje prasideda trijų savaičių karantinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

too jeigu

Teisingai, o dar turime nieko nedirbantį tik kitus kritikuojant merą...

Jeigu

būtų skirta daugiau pinigų dezinfekcijoms, viešų vietų gyventojų srautų reguliavimui ir atvažiuojančiųjų (ypač iš trečiųjų šalių) sugriežtintai kontrolei bei karantinavimui, tokios katastrofiškos padėties tikrai nebūtų.Žinoma, dabar jau visiems žmonėms įgriso tie suvaržymai ir amžinas jojimas ant jų galvų(,,kad ir kaip- kaltas tu pats"), bet apgalvota strategija ir racionalus jos vykdymas kovoje su šia baisia bėda, yra kur kas svarbiau nei nuolat kurti visokius griežtinimus eiliniams

Leonardas

Kas darosi Klaipėdoje? Nuo spalio 1 d. iki šiandien Klaipėdoje nuo COVID pasveiko tik 18 asmenų, tai yra tik 0,6 procento nuo visų pasveikusių per tą laiką Lietuvoje. Nuo spalio 1 d. pasveikusiųjų dalis nuo užsikrėtusių sudaro tik 1,5 procento, kai tuo tarpu šalyje ši dalis sudaro net 23,7 proc. Kur čia šuo pasikasė?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS