Klaipėda žydės lyg gėlynas | kl.lt

KLAIPĖDA ŽYDĖS LYG GĖLYNAS

Viešose miesto erdvėse pradėtos sodinti vienmetės vasarinės gėlės. Žadama, kad šiemet uostamiestyje jų bus ne tik daugiau, bet ir įvairesnių.

Gėlių sąrašas – itin platus. Jame įrašyta svyranti pelargonija, lakišius, begonija, patagoninė verbena, sprigė, kompaktinė pelargonija, gaura, begonija, surfinija, visadžydė begonija, meksikinis žydrūnas, šalavijas, hibridinė pelargonija, bakopa, vasarinė chrizantema, lobularija.

„Gėlės jau sodinamos ar dar bus pasodintos ne tik klaipėdiečiams jau įprastose, bet ir naujose vietose. Siekiant didesnės gėlių įvairovės Klaipėdoje, bus pasodinta daugiau daugiamečių, jūriniam klimatui būdingų augalų“, – sakė vicemerė Vaida Raugelė.

Vaida Raugelė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Gėlių sodinimui šiemet skirta 160 tūkst. eurų (2022 m. – 160,5 tūkst.). Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė mano, kad suplanuotų lėšų gali būti mažai.

Pirmiausia gėlės keičiamos pastatomuose vazonuose, jų iš viso yra 84 vnt.

Nurodyta, kad gėlės bus sodinamos šiose vietose: Atgimimo aikštėje, prie paminklo „Arka“, Pilies g., šalia Klaipėdos dramos teatro, Taikos pr. prie „Neringos“ skulptūros, Tiltų g. ir Taikos pr. žiede, Karlskronos aikštėje, Herkaus Manto g. ir S. Daukanto g. kampe, Priestočio g. prie autobusų stoties, taip pat šalia „Kelmutės“ Taikos pr. ir Sausio 15-osios g. sankryžos, šalia Liepų g. 3, K. Donelaičio skvere, Tomo aikštėje, Danės skvere.

Jau apsodintos gėlinės prie „Žvejo“ fontano, Liepų g. 11, taip pat Tiltų g., Pilies g. automobilių stovėjimo aikštelėje.

Žvejų, Turgaus, Tiltų g., Lietuvininkų ir Teatro aikštes, Galinio Pylimo g. tvorelę jau papuošė pakabinami gėlių prisodinti vazonai (148 vnt.).

Herkaus Manto g. senąjį gėlyną, skirtą miesto jubiliejui, pakeis naujas.

Taip pat planuojama atnaujinti gėlynus Pirmojoje Melnragėje, ten apsodinti ir įvažiavimo žiedą.

Daugiau gėlių numatoma pasodinti gėlyne, esančiame Poilsio parko pradžioje. Naujomis bus apsodintas prie Taikos pr. 33 esantis gazonas. Daugiau gėlių atsiras prie Pempininkų fontano, Sąjūdžio parke, Statybininkų pr. žiede esančiuose gėlynuose.

Pietinėje miesto pusėje bus apsodintas gėlynas Taikos pr., prie Debreceno ženklo, prie didžiųjų miesto sankryžų – Kauno g. ir Taikos pr., Taikos pr. ir Smiltelės g., Taikos pr. ir Dubysos g.

Žadama, kad Taikos pr. skiriamojoje juostoje ties Kauno g. bus pakabinami loveliai (60 vnt.).

Žardės skvere bus 14 vnt. pakabinamų vazonų, pastatytos dvi tūrinės gėlinės, dvi jos bus ir Debreceno skvere.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Alksnis

Miesto tvarkymo sk.vedeja tegul sutvarko kas pasodinta krumai dar nekirpti statybininku pr o ziede negelynas,zolynas

Labai gražiai atrodo

Žardės kiemelis.

Klaipėdietė

AČIŪ UŽ GĖLYTES, DŽIAUGIAMĖS IR DAR PALINKESIU ATGIMIMO AIKŠTĖJE PASTATYTI DIDŽIULI FONTANĄ KURIS DŽIUGINTU NE TIK MIESTIEČIUS, O IR TURISTUS. FONTANAI VISADA IR VISUR BUVO DIDŽIAUSI TRAUKOS OBJEKTAI MIESTUOSE.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS