Klaipėdai pritrūks mokyklų: kaip miestas spręs problemą? | kl.lt

KLAIPĖDAI PRITRŪKS MOKYKLŲ: KAIP MIESTAS SPRĘS PROBLEMĄ?

Po ketverių metų Klaipėdoje mokinių skaičius gali išaugti tiek, kad prireiks bent trijų naujų mokyklų. Todėl jau dabar miestas ieško būdų, kaip šią problemą reikės spręsti.

Dėl bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos 2021–2025 m. sudaryta darbo grupė, kuriai vadovauja Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis.

Analogiškas planas, liečiantis ikimokyklines ugdymo įstaigas, jau parengtas ir patvirtintas.

"Buvo siūlyta kai kuriuos darželius sujungti, optimizuojant jų darbą, kad būtų mažiau išlaidų valdymui. Buvo tam tikro nepasitenkinimo iš kai kurių bendruomenių, bet tą planą miesto taryboje mes patvirtinome. Analogiškai pagal Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos nurodymus rengiamas ir bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos planas", – kalbėjo A.Cesiulis.

Tačiau, pasak vicemero, šie nurodymai daugiau liečia šalies rajonines ugdymo įstaigas, kurias reikėtų uždaryti ar sujungti. Tokių Klaipėdos mieste nėra.

Uostamiestyje ieškoma sprendimų, kaip kokybiškiau organizuoti mokyklų darbą.

"Galvojame apie tam tikras minkštąsias priemones, kaip tą dalyką padaryti. Dabar turime apie 19 tūkst. moksleivių mieste. Planuojama, kad 2025 m. pabaigoje jų bus 21 tūkst. Tad faktiškai reikės dar bent trijų mokyklų. Vieša paslaptis, Klaipėdoje mokosi nemažai mokinių iš rajono. Ką su visu tuo daryti? Jie juk vis dėlto yra mūsų vaikai, jų tėvai dirba Klaipėdoje, nors ir gyvena rajone", – kalbėjo A.Cesiulis.

Bet šis klausimas netolimoje ateityje turėtų būti išspręstas, nes esą Klaipėdos rajonas palei uostamiesčio savivaldybės ribas pradėjo kelių naujų mokyklų statybas.

Tikimasi, kad rajono vaikai pereis į tas mokyklas, ir vietų trūkumas Klaipėdos mokyklose bus išspręstas.

"Uostamiestyje šiuo metu statoma viena mokykla Žolynų kvartale. Kai ji bus baigta, Tauralaukio mokykloje atsiras vietos ir pradinei mokyklai, ir darželiui. Tai padėtų išspręsti šiaurinės miesto dalies problemas", – vylėsi A.Cesiulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Anonimas

Mantai prie ko cia Kaunas?

Mantas

Kur dauguma jaunų žmonių keliasi - už Palangos plento į rajoną. Kaip Kaune, uždėkit mokesčius rajono gyventojams už miesto mokyklas ir gal tada atsiras noras prisijungt prie miesto už Palangos plento esančiom gyvenvėtiem. Kitu atveju mokesčiai Gragždam, o išlaidos Klaipėdai. Tegu rajonas ir stato tas mokyklas. O rajono savivaldybė ploja katučių, gyventojų pas mus auga, o investicijų nukreipti nuo Gargždų miestų savivaldybė tikrai neplanuoja. Ir liks kamščiai liepų gatvėj, ir vaikai vaikščios plikais plentais be infrastruktūros.

aaa

Buvo gyventojų daugiau mokyklų užteko o dabar trūksta KEISTA KUR JOS DINGO?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS