Klaipėdiečiai bėgo vardan senjorų Kalėdų | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI BĖGO VARDAN SENJORŲ KALĖDŲ

Į Klaipėdos Atgimimo aikštę sekmadienį rinkosi linksmai nusiteikę klaipėdiečiai. Jie buvo pasiryžę dalyvauti tradiciniame labdaringame bėgime, vadinamame „Padovanok senjorams Kalėdas“.

Nuo 2012 metų rengiamą bėgimą organizuoja Lietuvos verslo kolegija. Tai yra Gerosios žvaigždės renginys, kuriuo siekiama surinkti pinigų Maltos pagalbos ordino tarnybai, globojančiai vienišus ir savimi pasirūpinti negalinčius senjorus.

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko palinkėjimų ir sveikinimų išklausė apie 200 įvairaus amžiaus bėgikų. Jie drauge pasimankštino ir apšilo prieš startą.

13 valandą konfeti rutuliukais ir juostelėmis iššovę organizatoriai davė startą mažiesiems bėgikams, jaunesniems nei 10 metų.

Vaikai nubėgo 221 žingsnį, juos link finišo vedė zuikio kaukę vilkintis vaikinas.

Netrukus prie starto linijos stojo suaugusieji. Jiems teko nubėgti apie 1,5 kilometro, tikėtina, kad kiekvienas jų numynė 2021 žingsnių. Trasa apėmė gatves aplink aikštę, todėl Liepų, Herkaus Manto, Tiltų ir keliose kitose gatvėse trumpam buvo sustabdytas automobilių eismas.

Prie finišo juostos bėgikus pasitiko meras ir daugelį apdovanojo atminimo medaliais, o absoliutiems nugalėtojams teko ir piniginiai prizai.

Skirtingai nuo kitų panašių renginių, starto mokestis nebuvo nustatytas, dalyviai ir prijaučiantys galėjo laisvai aukoti pinigus maltiečių veiklai paremti.

„Tik kelis kartus nedalyvavau šiame bėgime, dažniausiai tai darau noriai. Man patinka pasitikrinti savo galimybes. Svarbiausias ir maloniausias postūmis dalyvauti šiame bėgime – jaustis bendruomenės dalimi“, – teigė klaipėdietis Valdas Pryšmantas, savo žodžiais atspindėjęs daugelio susirinkusiųjų mintis.

GALERIJA

  • Klaipėdiečiai bėgo vardan senjorų Kalėdų
  • Klaipėdiečiai bėgo vardan senjorų Kalėdų
  • Klaipėdiečiai bėgo vardan senjorų Kalėdų
  • Klaipėdiečiai bėgo vardan senjorų Kalėdų
Daivos Janauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Dykaduoniai nebežino kaip bekvailioti. " Bėgimas del senjorų".....mirk juokais....

taip

Mažvaikiai. Nupirkite kilogramą lašišos, kilogramą geros mėso. Kokį nors saldumyną ir įteikite 12-23 Va tai bus dovana. Visi tie bėgimai, skystalai.

Vienišiems

Senjorams nei šilta, nei šalta nuo to bėgimo. Tik kolegijos reklama , kam tikrai būtina pagalba, jos negaus .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS