Klaipėdiečiai dovanoms šįmet išleidžia daugiau | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI DOVANOMS ŠĮMET IŠLEIDŽIA DAUGIAU

Likus šiek tiek daugiau negu savaitei iki laukiamiausios metų šventės – Kalėdų, klaipėdiečiai, kaip ir visi Lietuvos gyventojai, skuba į parduotuves ieškoti dovanų. Prekybos centrų atstovai pastebi: dovanoms lėšų būtent klaipėdiečiai šiemet skiria daugiau negu kitų miestų gyventojai.

Linkę lyginti kainas

„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė pasidalino „Lidl Lietuva“ užsakymu bendrovės „Norstat“ atliktos reprezentatyvios apklausos duomenimis.

„Dauguma šalies gyventojų šiemet dovanoms planuoja išleisti panašiai kaip pernai arba net šiek tiek daugiau, tai nurodė 43 proc. apklaustųjų. 21 proc. respondentų dovanoms ketina išleisti mažiau nei pernai. 5 proc. planuoja išleisti ženkliai mažiau, o 3 proc. – ženkliai daugiau nei pernai. Didinti savo išlaidas kalėdinėms dovanoms mažiausiai yra linkę 45–64 metų asmenys, tai nurodė tik 2 proc. šios amžiaus grupės apklaustųjų“, – pažymėjo L. Skersytė.

Apklausos duomenimis, daugiausiai apklaustųjų, 17 proc., dovanoms ketina skirti 101–150 eurų.

16 proc. apklaustųjų teigė dovanoms išleisią 51–100 ir 151–200 eurų. 10 proc. respondentų išleis iki 50 eurų, 12 proc. – 201–300 eurų, 4 proc. – 301–400 eurų, 5 proc. – daugiau nei 400 eurų.

„Kalbant apie klaipėdiečius, daugiausiai, 21 proc., linkę dovanoms šiemet išleisti 151–200 eurų. Atliktas tyrimas taip pat parodė, kad Klaipėdoje gyvena daugiausiai asmenų, neketinančių taupyti kalėdiniam stalui, tokių – 13 proc. Išskirtina tai, jog klaipėdiečiai gerokai labiau nei kitų miestų gyventojai yra linkę lyginti prekių kainas skirtingose parduotuvėse – taip daro 51 proc. apklaustųjų uostamiestyje“, – teigė L. Skersytė.

Perka ir arbatos, ir prietaisų

Pirkėjai kalėdinėms dovanoms renkasi įvairias prekes – nuo saldumynų, arbatos, kavos rinkinių iki namams, sodui skirtų prietaisų ar dovanų kortelių.

„Dovanoms pasirenkami ir įvairūs elektronikos ar buities prietaisai, vaikams, žinoma, žaislai. Jau ne pirmus metus tikru šventiniu „hitu“ tampa mūsų parduodami mediniai žaislai iš sertifikuotos medienos – lėlių nameliai, virtuvėlės, geležinkelių rinkiniai ir pan., jų pirkėjai ypač laukia. Ieškantys praktiškų dovanų taip pat renkasi ir „Lidl“ dovanų korteles, kurios yra puiki alternatyva, kadangi suteikia galimybę įsigyti būtent tai, kas labiausiai atitinka poreikius“, – sakė L. Skersytė.

Patogu: prekybos centruose vyksta mugės, kurių metu galima įsigyti įvairių rankų darbo kalėdinių dovanų. Š. Mažeikos / BNS nuotr.

Nori tortų, burbulų ir mėsos

Prekybos tinklo „Norfa“ parduotuvėse kalėdinė prekyba prasidėjo antrąją lapkričio savaitę. Pastebėta, kad pirkėjai prekes renkasi atidžiai, teikia pirmenybę kokybiškesniems produktams.

„Per piką (paskutinę savaitę iki Kalėdų) pardavimai išauga bemaž dvigubai, palyginti su įprastomis dienomis. Kalėdinės prekės kiekvienais metais išlieka panašios, tad prekybininkai kasmet stengiasi atrasti tos pačios rūšies prekių naujovių, lentynose išlieka tik ankstesniais metais didelės paklausos sulaukusios prekės. Šiemet „Norfoje“ asortimentas ne tik keisis, bet ir didės. Tikimės, kad ypač gerai bus parduodami kalėdiniai žaislai, dirbtinės eglutės, girliandos, burbulai eglutėms, kitos puošmenos eglutėms, žaislai vaikams, taip pat dekoracijos, skirtos lauko, namų ir šventinio stalo papuošimui. Be to, saldumynai, tortai, pyragai ir kiti konditerijos gaminiai, šviežia mėsa“, – akcentavo prekybos tinklo „Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis.

Jis taip pat pridūrė, kad beveik kiekvienoje prekių kategorijoje galima rasti jau supakuotų į šventines dėžutes prekių, jas pirkėjai ypač mėgsta.

„Manome, kad šventiniai „Norfos“ pardavimai bus didesni nei pernai. Tikimės, kad labiausiai augs maisto produktų, skirtų šventiniam stalui, taip pat šventinių dekoracijų pardavimai“, – sakė D. Ryliškis.

Staigmenų – į vaistinę

Dalis pirkėjų praktiškų dovanų randa ir vaistinėse.

„Eurovaistinės“ vaistininkė Jovita Aleknienė teigė, kad pirkėjai atskleidžia, su kokiomis sveikatos problemomis susiduria jų artimieji ir tikisi vaistinėje rasią jiems tinkančių dovanų.

Gruodžio mėnesį prekybos centruose yra aktyvus darbymetis.

„Kiekvienais metais, artėjant didžiosioms metų šventėms, vaistinėse sulaukiame ne vien pacientų, ieškančių vaistų, skirtų peršalimo ir virusinių ligų simptomų malšinimui. Šiuo prieššventiniu laikotarpiu taip pat sulaukiame daugiau žmonių, ieškančių, ką padovanoti savo artimajam Kalėdų proga. Dažniausiai jie mums, vaistininkams, papasakoja, su kuo susiduria artimasis. Vieni dažnai serga virusinėmis ir peršalimo ligomis, kiti intensyviai studijuoja, prastai miega ar skundžiasi nusilpusiais plaukais ir suprastėjusia odos būkle“, – kalbėjo J. Aleknienė.

Tad vaistininkai konsultuoja ir išrenka tinkamiausius vaistus, vitaminus ar maisto papildus, padėsiančius sustiprinti artimųjų sveikatą.

„Pavyzdžiui, dažnai sergantiesiems artimieji dovanoja maisto papildų imuniteto stiprinimui, studentams – maisto papildų nervų sistemai, senjorams – žuvų taukų, vitaminų širdies ir kraujagyslių sveikatai, besiskundžiantiems suprastėjusia plaukų ir odos būkle – maisto papildų grožiui, o makiažo mėgėjams – dekoratyvinės kosmetikos“, – vardijo vaistininkė.

Dominykas Mertinas. „Akropolis Group“ nuotr.

Sulaukia daugiausiai pirkėjų

„Akropolis Group“ Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas teigė, kad kalėdinių dovanų pirkimo tendencijos pernelyg nesikeičia.

„Šventiniu laikotarpiu daugiausiai nuperkama žaislų, kosmetikos ir parfumerijos, interjero prekių, knygų, buitinės technikos, elektronikos prietaisų, taip pat žiemos sezonui skirtų drabužių ir avalynės. Šios tendencijos nesikeičia. Taip pat kasmet nuperkama vis daugiau „Akropolio“ dovanų kortelių. Jos laikomos universalia, praktiška ir naudinga dovana, o gruodį galima vadinti dovanų kortelių mėnesiu – šiuo laikotarpiu paprastai parduodama apie pusę visų per metus nuperkamų kortelių“, – tikino D. Mertinas.

Be to, prekybos centruose vyksta kalėdinės mugės, kuriose galima įsigyti autentiškų dovanų.

„Gruodžio mėnesį prekybos centruose yra aktyvus darbymetis, sulaukiame daugiausiai lankytojų“, – pažymėjo pašnekovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ddd

KADA baigsis ta nesamone?Kaledos virto i siukliu pirkimo vaju.Tik kiek isleisit,okam visa tai,tai niekas nesusimasto

Kalėdos

Iš minimumo algos išleisti daugiau nei pernai neišeina. Skiriu simboliškai žvakutėms, šokolado rinkinukams.

Pilietiškas

Taigi! Viskas pabrango! Net duona! Tai kaip galima mažiau išleisti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS