Klaipėdiečiai išsireikalavimo problemų sprendimo: parko gatvei žada parkomatus | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI IŠSIREIKALAVIMO PROBLEMŲ SPRENDIMO: PARKO GATVEI ŽADA PARKOMATUS

Poilsio parko prieigose gyvenantys klaipėdiečiai skundais išsireikalavo, kad Klaipėdos savivaldybės Eismo saugumo komisija svarstytų Parko gatvės problemas. Posėdyje pritarta minčiai įrengti stovos skaitiklius ir iš vairuotojų pradėti imti mokestį.

Neseniai sutvarkytas Poilsio parkas tapo dideliu traukos centru, tačiau laiką jame praleisti panorę klaipėdiečiai savo automobiliais užkemša greta esančias gatveles, užstato net įvažas į privačias valdas.

Poilsiautojų mašinos dažną dieną rikiuojasi abipus Parko gatvės, kai kurie vairuotojai manevruodami išverčia gyventojų tvoras ar net įvažiuoja į kiemus.

Namo grįžę šios gatvės gyventojai neturi kur pasistatyti savo mašinų, diskusijos su poilsiautojais neturi prasmės, o kartais net perauga į atvirą konfliktą.

Parko prieigų gatvelės taip užkišamos mašinomis, kad greitosios medicinos pagalbos ar ugniagesių automobiliams įvažiuoti į jas neįmanoma.

Eismo saugumo komisijos posėdyje, vykusiame nuotoliniu būdu, nuspręsta dar kartą peržiūrėti, kur Parko gatvėje įrengti draudžiamieji ženklai.

"Kai pagerės situacija ir gyvenimas grįš į įprastas vėžes, šioje vietoje reikės įvesti vietinę rinkliavą už automobilių stovėjimą. Turime patirties su Melnrage iki rinkliavos, žinome, kad tai sudrausmina netvarkingus transporto savininkus ir reguliuoja eismą. Vietinė rinkliava gali būti imama ir iki 22 val. Komisijoje aptarėme patį problemos sprendimo principą. Galutinį žodį turėtų tarti miesto taryba. Manome, kad rinkliava būtų vienas geriausių sprendimo būdų", – sakė Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Parko gatvės pradžioje yra kelio ženklas, draudžiantis stovėti, šią gatvės dalį ketinama ilginti.

Daug kitų ženklų turėtų sureguliuoti eismą, bet bėda ta, kad vairuotojai dažnai jų nepaiso. Būtent todėl ketinama stiprinti jų laikymosi kontrolę.

Panašu, kad gyventojai pritaria minėtoms priemonėms. Jeigu jų būtų laikomasi, gyvenimas kvartale tarp geležinkelio ir Herkaus Manto gatvės taptų patogesnis.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

klaipedietis

Tai keršydami Parko gatvės gyventojams ir prie savo namų pasidarykit mokama stovėjimą. Ai pala tada pradės kontroliuoti, kad buduliai nebestatytu ant šaligatvių ir ant žolės.

gizmo

tai į Dragūnus atvažiuokite VT kai eisit į mišką. Kalsim užtvarus, užteks čia po kiemus maltis su mašinom

Klaipedieciui

turbūt ir gyventojai pasipiktinantys automobilių gausa visur važinėja VT. Baikit juokint su tokiais pasiūlymais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS