Klaipėdiečiai kėlė tostą už savąjį miestą | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI KĖLĖ TOSTĄ UŽ SAVĄJĮ MIESTĄ

Penktus metus iš eilės dalis klaipėdiečių švenčia savo miesto gimtadienį prie bendro stalo. Juos šioje šventinėje vakarienėje vienija ne tik mėlyna rūbų bei aksesuarų spalva, bet ir bendra nuotaika.

Mintis surengti bendrą klaipėdiečių užstalę Klaipėdos gimtadienio dieną kilo tada, kai ši diena mažai kuo išsiskirdavo iš kitų. Po ką tik praūžusios Jūros šventės miesto gimtadienis su vėliavos pakėlimu nepatraukdavo plačiosios auditorijos.

Sumanytojai pasiūlė surengti puotą Teatro aikštėje. Kiekvienas dalyvis prašomas pasipuošti mėlynais rūbais, atsinešti vaišių ir būti geros nuotaikos. Organizatoriai pasirūpina surengti įsimintiną koncertą, skirtą neeilinei Klaipėdos dienai pažymėti. Jų rūpestis yra ir stalų įrengimas bei aikštės papuošimas.

Dalyvavimas „Mėlynojoje vakarienėje“ šiemet vienam žmogui kainavo 12 eurų, tik paskutinę savaitę pakilo iki 16 eurų. Tai už keturių grupių koncertinę programą išskirtinėje miesto vietoje, renginio sumanytojų įsitikinimu, nėra didelė kaina.

Panašu, kad joks kitas Lietuvos miestas neturi tradicijos panašiai paminėti gimtadienį.

„Nemokamų renginių išlepintiems klaipėdiečiams, turintiems Jūros šventę ir Pilies džiazo festivalį, už didesnę kainą renginį būtų sunku parduoti. Tai buvo gausiausią koncertinę programą turintis renginys per „Mėlynosios vakarienės“ gyvavimo metus. Labai džiaugiamės, kad, nepaisant sudėtingo meto, susidomėjimas šiuo renginiu neatslūgo“, – teigė „Mėlynosios vakarienės“ sumanytoja ir organizatorė Jovita Navickaitė-Petrikienė.

„Mėlynojoje vakarienėje“ koncertavo akordeono virtuozas Martynas Levickis ir „Mikroorkéstra“ kvartetas, Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų orkestras ir džiazo vokalistė Kristina Jatautaitė, vokalistė Paulina Skrabytė su grupe, aktorius ir atlikėjas Gytis Šimelionis, klaipėdiečiai salsos šokėjai, legendinė popmuzikos grupė „Lemon Joy“. Teatro aikštę papuošė dailininkės, režisierės, lėlių teatro kūrėjos Gintarės Radvilavičiūtės kurtos lėlės.

Geriausiais laikais tokioje šventinėje vakarienėje dalyvaudavo iki pusantro tūkstančio klaipėdiečių.

Kilus pandemijai, pernai ir šiemet į šventę susirinko kiek mažiau žmonių nei ankstesniais metais. Šįkart prie mėlynomis staltiesėmis padengtų stalų susėdo per 700 žmonių. Kasmet klaipėdiečiai pasiruošia šiam įvykiui vis išradingiau.

Renginį organizuoja viešoji įstaiga „Mėlynoji vakarienė“, jį parėmė nemažai miesto įmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

pensininkė

norite nesirgti kai tiek švenčių be jokių kaukių, dviejų metrų atstumo, kaip elgiatės taip ir pasekmės

Kaip liberalu :)

Delta + mėlynoji vakarienė .....O ponią vyr .virėją išpašolvoninti iš Klaipėdos ...Per tokias dar ilgai liksime paskutiniai pagal sergamumą ...

??

Juoda fontana melynai perdažyt butu tikra švente o čia ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS