Klaipėdiečiai neabejingi ukrainiečių gyvūnams | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI NEABEJINGI UKRAINIEČIŲ GYVŪNAMS

Uostamiestyje ir toliau auga ukrainiečių augintinių skaičius. Naujausiais Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Klaipėdos departamento duomenimis, į Klaipėdą nuo kovo vidurio atvyko 29 augintiniai iš Ukrainos.

Pasak VMVT Klaipėdos departamento patarėjos Dalios Kaveckienės, visais augintiniais tinkamai pasirūpinta.

"Iš Ukrainos į Klaipėdą atvyko 22 šunys, šešios katės ir viena žiurkė. Visi atvykę gyvūnai, išskyrus žiurkę, suženklini mikroschemomis ir vakcinuoti nuo pasiutligės. Šie darbai vyko sklandžiai ir jokių konfliktinių situacijų nepasitaikė" – teigė patarėja.

Neskiepytiems ir neženklintiems augintiniams atliekamos procedūros – ženklinimas, skiepijimas, suteikiama reikalinga pagalba.

Procedūros yra būtinos, siekiant apsaugoti vietinius augintinius nuo užsikrėtimo pasiutlige.

Visas procedūras atlieka veterinarijos gydytojai. Gauta informacija yra sisteminama ir persiunčiama pasienio veterinarijos postams.

Ne prasčiau savo augintiniais rūpinasi ir patys klaipėdiečiai. Pašnekovės teigimu, per tirs mėnesius nuo pasiutligės paskiepyti beveik 2 tūkst. šunų ir per 400 kačių.

"Galima teigti, kad uostamiesčio gyventojai savo augintiniais rūpinasi ir juos prižiūri gerai. Liūdina tik vis dar pasitaikantys pavieniai gaunami pranešimai apie gyvūnų gerovės pažeidimus. Kad klaipėdiečiai rūpinasi savo augintinių sveikata, rodo ir tai, jog vien per 2022 metų sausį, vasarį ir kovą, nuo pasiutligės vakcinuota 1 950 šunų ir 419 kačių", – tikino D.Kaveckienė.

Nuo kovo 18 d. Lietuvoje prasidėjo ir pavasarinė laukinių gyvūnų vakcinacija nuo pasiutligės. Pirmieji orlaiviai su vakcina pakilo iš Molėtų aerodromo, jie apskrido visą Lietuvą. Iš viso bus išmėtyta 505 tūkst. jaukų su šia vakcina.

Lietuvoje jau keletą metų pasiutlige nebeserga nei naminiai, nei laukiniai gyvūnai, tačiau užsikrėtusiųjų šia liga vis dar aptinkama kaimyninėse valstybėse.

Esant palankioms oro sąlygoms, vakcinavimą nuo pasiutligės planuojama baigti iki birželio pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pavadinimas...

Bet ir pablūdę rašeivos šiam laikraštpalaikyje...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS