Klaipėdiečiai nebenori požeminės perėjos: apstu asocialių asmenų | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI NEBENORI POŽEMINĖS PERĖJOS: APSTU ASOCIALIŲ ASMENŲ

Netoliese Vingio pasažo gyvenantys klaipėdiečiai nori, kad čia nebeliktų požeminės perėjos, o vietoj jos būtų įrengta antžeminė.

Yra asocialių asmenų

Apklausą dėl Vingio pėsčiųjų perėjos atnaujinimo beveik prieš mėnesį paskelbė Klaipėdos savivaldybė. Gyventojai galėjo išsakyti savo nuomonę užpildydami anketą.

Po įrašu apie šią galimybę pasipylė gyventojų argumentai už ir prieš požeminės perėjos atnaujinimą.

Gyventojai nurodė, kad požeminėje perėjoje – nesaugu, kadangi čia apstu išgėrusių asmenų, benamių, taip pat agresyvių žmonių.

Kiti taip pat akcentavo nesaugumą, bet svarstė, kad įrengus tinkamą apšvietimą ir vaizdo stebėjimo kameras, situacija veikiausiai pagerėtų.

Dar kita dalis gyventojų komentavo, kad būtų geriau palikti požeminę perėją.

Anot vieno gyventojo, esant dideliems pėsčiųjų srautams, požeminė perėja nestabdo automobilių eismo, ji yra saugesnė, taip pat manoma, kad būtų pigiau remontuoti senąją požeminę perėją, negu kurti naująją antžeminę.

Tikiu, kad vasarį turėsime galutinį sprendimą.

Atsirastų apšvietimas ir tvarka

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės, daugiau gyventojų anketoje pasisakė už antžeminę perėją.

„Mintis yra tokia: pasikviesime tai teritorijai atstovaujantį asmenį, gal seniūnaitį, dar reikėtų pasitarti su tos vietovės gyvenime dalyvaujančiais, turbūt tada sudėliosime sprendimus. Planuosime susitikimą šią arba kitą savaitę, tad tikiu, kad vasarį turėsime galutinį sprendimą“, – sakė I. Kubilienė.

Anot jos, visi gyventojai vis akcentavo saugumą.

„Žmonės labiausiai galvoja apie saugumą, tikrai ne apie biudžeto lėšas, kiek kainuotų remontas ar paviršinė perėja. Žinoma, požeminės perėjos žmonėms atrodo nesaugios dėl to, kad jose trūksta apšvietimo, renkasi asocialūs asmenys, kurių ypač baiminasi vaikai. Bet jeigu kalbėsime apie remontą, ten atsirastų ir apšvietimas, ir būtų vizualiai viskas sutvarkyta. Bet gal gyventojai bijo, kad įpročiai daryti negerus dalykus toje perėjoje nesikeis“, – pasakojo I. Kubilienė.

Inga Kubilienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Darbai prasidėtų šiemet?

Vingio pasažo požeminės arba antžeminės perėjos atnaujinimas ir remonto darbai veikiausiai vyktų dvejus metus. 2024 m. tam numatyta 60 tūkst. eurų, o 2025 m. – 200 tūkst. eurų.

„Po sprendimo sumos bus kitokios. Pažiūrėsime, kaip bus. 60 tūkst. eurų mes numatėme, jeigu reikėtų projektuoti pačią perėją. Tad numatėme projektavimą šiais metais ir galbūt, jeigu pabaigsime projektą, pradėsime rangos darbus“, – sakė I. Kubilienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

V.M.

Kas čia vis trolina Vingio turgelį? Kaip gyventoja galiu pasakyt kad jis yra labai gerai. Gali nusipirkt šį tą iš sodu daržu kokia ,,kvietką" iš pievu ar dar ką. Ir nereik smirdančiais virusiniais autobusais trenktis prie Eglės o paskui tempt maišus su daržovėm isirėžus atgal namo

Kaip čia pasakius..

Požeminės perėjos pliusai: netrukdo eismui, ateityje, jeigu-ką, galima panaudoti kaip priedangą, bet kada gali pereiti į kitą gatvės pusę. Minusai: ,,apgyvens" benamiai neturintys kur dėtis ir kt.asocialai, ja sunku naudotis pagyvenusiems asmenims (sunku nulipt-užlipt..) reikalauja atskiro valytojo ir priežiūros///// Manau daugiau yra pliusų.

Karinai

Alchašai dažniausiai stovi prie perejos parapeto ir aplink:) Tad pož.pereja reikia tiesiog sutvarkyti. Ejau per ta pereja tris kartus šia savaite ir alchašu apačiije nemačiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS