Klaipėdiečiai nerimauja dėl tykančio pavojaus: pėsčiųjų takas skendi tamsoje | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI NERIMAUJA DĖL TYKANČIO PAVOJAUS: PĖSČIŲJŲ TAKAS SKENDI TAMSOJE

Klaipėdiečiai skundžiasi ties Dangės upe neapšviestu pėsčiųjų ir dviračių taku. Pasak savivaldybės specialistų, problema kilo dėl nuversto stulpo.

Gyventojai skundžiasi, kad nuo Jono kalnelio tiltelio iki Gluosnių skersgatvio einantis kelias šiuo metu pavojingas tiek dviratininkams, tiek pėstiesiems.

"Ruože nuo Jono kalnelio tiltelio iki Joniškės gatvės neveikia tako apšvietimas. Nors jis yra įrengtas, stulpai stovi, tačiau nedega lempos. Žiemos metu rytai ir vakarai yra tamsūs. Vykstant į darbą ir grįžtant – pavojinga. Taku vaikšto daug žmonių, vedžioja augintinius, važinėja dviratininkai, tačiau dėl aklinos tamsos gali įvykti nelaimė", – dėstė viena klaipėdietė.

Situacija ėmė domėtis Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiasis specialistas Karolis Šakarnis.

Jo teigimu, žmonės jau anksčiau skundėsi neapšviestu taku prie Dangės upės, tačiau bendrovės "Gatvių apšvietimas" darbuotojai gedimą sutvarkė – ruože nuo Gluosnių skersgatvio iki Joniškės gatvės tapo šviesu.

Tačiau teritorijoje ties Klaipėdos irklavimo centru (nuo tiltelio iki Gluosnių skersgatvio) išties neveikia apšvietimas.

"Kažkas automobiliu nudaužė ar užkabino atramą ir pabėgo. Todėl šviesa ir nedega. Įmonė "Gatvių apšvietimas" žada artimiausiu metu sutvarkyti", – tikino specialistas.

Šioje vietoje driekiasi elektros oro linijos, kurios dažnai kenčia nuo vėjo, virstančių medžių ar nulūžusių šakų.

K.Šakarnio žodžiais, tai nėra labai patikimas apšvietimas ir išvengti panašių incidentų yra sunku.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Zvake

visa kadencija Budinas state auksinius stulpus lemputem nebeliko

Vėtra

Dangės krantinė nuo Pilies tilto iki Kruizinių laivų terminalo apšviečiama tik per didžiąsias metų šventes . Paskutinį kartą per Naujus metus. Tai įeina į miesto puošimo planą . Kaimo lygio mąstymas.

>klaipedietis

Danges krantine.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS