Klaipėdiečiai pasipiktinę dėl neapšviestų gatvių: mes ne gyvūnai, kad naktį matytume | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI PASIPIKTINĘ DĖL NEAPŠVIESTŲ GATVIŲ: MES NE GYVŪNAI, KAD NAKTĮ MATYTUME

Rumpiškės kvartalo gyventojai pasipiktinę – gatvėse sutemus trūksta šviesos. Kai kurių nuomone, apšvietimą galėjo palikti bent vienoje gatvės pusėje, kad vakarais grįžtant į namus nebūtų taip nejauku.

Šiuo metu kvartale vyksta apšvietimo įrengimo darbai. Uostamiesčio savivaldybės atstovai ramina, kad šviesa bus įjungta jau kitą savaitę.

Klaipėdietė Aistė pasakojo, kad buvo labai sunerimusi, kai grįžusi iš pasivaikščiojimo atsidūrė aklinoje tamsoje.

Mes ne gyvūnai, kad naktį matytume.

"Su vaiku išėjau pasivaikščioti. Vakare, kai greitai temsta, pasukome link namų. Ėjome nuo Jono kalnelio, įsukome į Tilžės gatvę, praėjome pro bažnyčią, Sausio 15-osios gatvę ir atėjome iki Paryžiaus Komunos g., kurioje gyvename. Ir ką jūs galvojate? Visose gatvėse – aklina tamsa. Suprantu, kad darbininkai ten dirba, bet ar reikėjo tą daryti iš karto visose gatvėse? Galėjo bent vienoje gatvės pusėje palikti šviesą. Mes ne gyvūnai, kad naktį matytume", – piktinosi skaitytoja.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiasis specialistas Karolis Šakarnis atsakė trumpai ir aiškiai – šviesa tikrai bus.

"Apšvietimą planuojama įjungti kitą savaitę. Tikrai neteks vaikščioti tamsoje", – teigė jis.

K.Šakarnis taip pat nurodė, kad Rumpiškės g. apšvietimas yra keičiamas, kai bus įrengtas, veiks ir kitose gatvėse.

"Gyvenamajame rajone statomas naujas apšvietimas. Rumpiškės gatvėje yra keičiamas apšvietimas, senos atramos keičiamos naujomis. Rangovas žada, kad kitą savaitę apšvietimą įjungs. Dar ten yra techninių klausimų, valdymo spintą turi sumontuoti, sukomplektuoti, nes be jos negali įjungti", – paaiškino pašnekovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Lina

O ,,Baltijos terasos" nuo 18.00 val. visas šviesas sujungia.Gal pacientams į ,,Nefridą" kelią nušviečia.Jokio taupymo.Tikrai tokiu metu ir tokio kiekio lempų nereikia.

nuomonė

Naktį miegokite,kolakstote naktimis,juk ne gyvūnai esate.Dar per geras tas apšvietimas visur-taupyti reikia.

Padrūškė

Išpindėjimas. Keičia lempas, vykdomi darbai, visas rajonas šviečia naujomis ryškiomis lempomis, jau net bloga darosi nuo tų verkšlentojų, gyvenančių Rumpiškės kvartale. Butai subrango baisiausiai atnaujinus kiemus, dar gatvę suremontuos ir vis negana. Dar žvakių reiks nupirkt ir kiekvieną lydėti, kad nebijotų, nes patys tik verkti moka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS